Milyen jelek és tünetek jelentkeznek a hat hetes terhességben?

Áttekintés

Bár a terhesség végső bizonyítéka pozitív otthoni terhességi teszt, a terhesség számos jele a hathetes időszakban jelentkezik. Ha még mindig vársz az időtartamodra, és úgy gondolja, hogy terhes lehet, vegyen be egy otthoni tesztet a terhesség megerősítésére. Ha pozitív eredményt kap, találkozzon az OB / GYN-vel.

Emlőváltozások

A hormon már két héttel a fogamzás után megváltozik, mellyel a mellei duzzadtak és nyájasak. Ők is érzékenyek és nehezebbek lehetnek, és a bimbók körüli bőr, sötétebbek lesznek. Egyes nők, különösen a szép bőrűek, észreveszik az újonnan létrehozott kék vénák hálózatát a mellükön, amelyek folyadékot és tápanyagot tartalmaznak a csecsemő számára. Várhatja, hogy a mellek a terhesség alatt kibővüljenek, de az érzékenység és a kellemetlen érzés általában az első trimeszter után csökken.

görcsös

Lehet, hogy enyhe görcsöket tapasztal, hasonlóan a menstruációs görcséhez, esetleg hátfájás kíséretében. Bár ezek a tünetek sok nőre riasztanak, általában a terhesség ezen szakaszában szoktak. Hívja kezelőorvosát, ha a görcsök súlyossá válnak, vagy ha bármilyen vérzést észlel.

Élelmiszer cravings és avversions

Bár nem sántítanak a savanyúságok és a fagylalt, az élelmiszer-élvezetek és az aversionok gyakran fordulnak elő ezen a ponton a terhesség alatt. Lehet, hogy megtalálja, hogy a kávé szaga, ha kedvenc reggeli italja választja, most betegessé tesz. Vagy lehet, hogy elégedetlen vágyat érez a savanyú káposzta vagy más “furcsa” étel, amit soha nem eszel. Ezek a cravings hormonok okozzák, és általában csökken az első trimeszter után.

Hányinger és reggeli betegség

Ezek a tünetek gyakran előfordulnak 6-8 héten keresztül az ösztrogén szintjének emelkedése miatt. Az ösztrogén lassabban üríti ki a gyomrot, amely az újonnan felerősödött szagú érzéssel kombinálva növeli az émelygés elleni küzdelem esélyeit – néha még hányás kíséretében. Noha “reggeli betegségnek” nevezhető, ez az émelygés bármikor sztrájkolhat a terhesség alatt.

Ezen a ponton a terhesség alatt olyan mély, krónikus kimerültség alakulhat ki, amely a nap folyamán is fennmaradhat – függetlenül attól, hogy gyakran szunyókál vagy aludni. A progeszteron hormonszintjének emelkedése okozhatja a fáradtságot. A kimerültség köd gyakran emelkedik az első trimeszter után, de a terhesség végén nő a megnövekedett súly és méret miatt.

Hat-nyolc hét alatt sok nőnek gyakrabban kell vizelnie. A terhesség növeli a vér és folyadékok áramlását az egész testében, és ezek az extra folyadékok végül a hólyagban végződnek.

Fáradtság és kimerültség

Gyakori vizelés