Milyen összetevők vannak a tamiflu-ban?

Áttekintés

A Tamiflu egy vírusellenes gyógyszer, amelyet az influenzaveszélyes egyének megakadályozására használnak. Azt is használják, hogy lerövidítik az influenza vírus időtartamát azokban a betegekben, akik influenzaszerű tünetei kevesebb mint két napig voltak. Orvosi rendelvényre kapható, belsőleges szuszpenzióként vagy kapszulák formájában. A Tamiflu-ban csak egy aktív és több inaktív összetevő található.

Hatóanyag

A szuszpenzió és a kapszulák mindegyike tartalmaz oseltamivir-foszfátot hatóanyagként. Vírusellenes, amely megtámadja az influenzavírust, és megakadályozza a szervezetben való reprodukciót. A vízzel alkotott orális szuszpenzió 12 mg / ml oseltamivir bázist tartalmaz. A kapszulák 30, 45 és 75 mg-os erősségben kaphatók.

Inaktív kapszula összetevők

Az inaktív összetevők közé tartozik az előzselatinizált keményítő, amely a kapszulákban kötőanyagként működik, a talkumot, amely a kapszulákban lévő összetevők hígítására szolgál – lényegében töltőanyag, és a szervezet nem szívódik fel orálisan bevéve, a K30 gyógyszerészeti segédanyagot, amely A kapszulák áramlási segédjeként használják, a kroszkarmellóz-nátrium, amely szivacsként viselkedik és elnyeli a vizet, segíti a hatóanyag szétesését és diszpergálását, nátrium-sztearil-fumarátot, kapszula kenőanyagot és zselatint, kapszulát bevonó és gélesítő szert.

Színező összetevők

Mindegyik kapszula FD & C Blue No. 2-et tartalmaz, egy színezéket, amely az egyes kapszulákra történő nyomtatásra szolgál. A titán-dioxidot szintén megtalálja minden kapszulában, és fehér pigmentként használják. Ezenkívül a 30 mg-os kapszula sárga vasoxidot és vörös vasoxidot tartalmaz, a 45 mg-os kapszula fekete vas-oxidot tartalmaz, és a 75 mg-os kapszula sárga, fekete és vörös vas-oxidot tartalmaz.

Inaktív orális szuszpenziós összetevők

Az orális szuszpenzió inaktív alkotórészei közé tartoznak a szorbit, a cukormentes édesítőszer, a mononátrium-citrát, a puffer, a xantángumi, a stabilizáló és a sűrítőszer, a titán-dioxid, a fehér pigment, az all-frutti ízesítőszer, Oldat, nátrium-benzoát, tartósítószer és szacharin-nátrium, mesterséges édesítőszer.