Milyen ételeket kell a szoptató anya elkerülni?

Áttekintés

Az anyatejetekről ismert, hogy jelentős előnyt jelentenek a csecsemők számára, beleértve a bébi által igényelt vitaminok és ásványi anyagok teljes spektrumát, valamint az allergiák és betegségek, például a hasmenés, az alsó légúti megbetegedések és a fülfertőzések elleni védelmet. A szoptatás elsődleges szövődménye az, hogy bizonyos ételek kóros vagy túlzott bénultságot és / vagy allergiás reakciót okozhatnak a csecsemőknél. Emiatt a szoptató anyának bizonyos élelmiszereket kell megvizsgálnia, hogy kiderüljön-e, hogy reakcióba lépnek-e a csecsemőben, ha igen, akkor az anyának teljesen szoptatniuk kell őket. A Colicot nem okozhatja az élelmiszer, ezért fontos, hogy az anyák össze tudják kapcsolni a kolikus viselkedést egy élelmiszerrel, mielőtt teljesen megszüntetnék.

Tejtermékek

A tejtermékek, beleértve a tejet, sajtot és joghurtot, a szoptatott csecsemők közül a legérzékenyebbek, mivel az emberek körülbelül 2,5 százaléka allergiás a tehéntejre. Ha a szoptatott baba kimutatja a fajtát, a túlzott köpés, a hányás, a kiütés vagy tartós torlódás körülbelül 12 órával azután, hogy az anya fogyasztott tejterméket, akkor lehet allergiás a tejtermékekre. Az anya néhány napig távolítsa el a tejtermékeket a diétájáról, majd ismét fogyasztja a tejtermeket, hogy meggyőződhessen arról, hogy a tejelő a bébi kolikának a bűncselekménye. Ha valóban így van, akkor a tejterméket teljesen el kell kerülni a szoptatás alatt.

Koffein

A kávéban, a teában és a koffeinmentes szénsavas italokban található koffein kóros baktériumokká válhat. Az anya megfigyelheti a csecsemőt, miután a koffein elfogyott. Az anyáknak szem előtt kell tartaniuk azt a tényt is, hogy a koffein stimuláns, amelyet az anyatejjel átadnak a gyermeknek. Tehát, a fussiness kiváltása mellett a koffein különösen éberséget okozhat a csecsemőnek, és alig tud aludni.

Gyümölcsös zöldségek

A gázt indukáló zöldségek, mint például a karfiol, a káposzta, a hagyma, a zöldpaprika és a paradicsom, a csecsemőknek gyomorfájdalmat és / vagy gázkárosodást okozhatnak. Ezeket a zöldségeket nem szabad teljesen elkerülni, azonban mérsékelten kell őket fogyasztani és főzni, ami kisebb valószínűséggel gázt okoz az emésztés során.

Nuts

A diófélék, különösen a földimogyoró közös allergén, és kóros vagy ekcémát okozhat a szoptatott csecsemőkben. A szoptató anyáknak ellenőrizniük kell a babák viselkedését, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy nem mutatnak allergiás reakciót a diófélékre. A csecsemőkben jelentkező allergiás reakció olyan tüneteket mutathat, mint a puffadás, a túlzott köpés, a hányás, a kólika, a bőrkiütés vagy a tartós torlódás.