Mi okozza a mitesszereket az orrán?

Áttekintés

A népi hiedelemmel ellentétben a mitesszerek nem jelentkeznek az orrán, mert nem tisztította megfelelően az arcát. Mint minden pattanás, egy mitesszer is előfordul egy pórus vagy tüszőgyulladás által okozott gyulladt tönk miatt. A sötét folt, amely úgy néz ki, mint egy piszkos szennyeződés az oxidált olaj dugója, sötétedett, amikor érintkezésbe került a levegővel. Ha gyakori mellekre vagy gyakori aggodalmak merülnek fel a kezeléssel kapcsolatban, kérjen tanácsot a bőrgyógyásztól.

Bőrtermékek

Az orr lehet olajosabb, mint a többi az arcod, mert nagy koncentrációban olajmirigyek, így az intenzív arc krémek, amelyek hidratálják más részein az arc csak add fel a felesleges, pórusokat eltömő olaj az orrán. A smink és a mesterséges színek vagy illatanyagok bőrtermékei eltömíthetik az orrán levő szőrtüszőket is, ami feketefejeket eredményez.

hormonok

Amint az ösztrogén szintje csökkenni kezd a 20-as évek végén, a nők körülbelül 33 százaléka lehet, akik a felnőtt akne részeként kapják a mitesszereket, mondja Stuart Kaplan, a Los Angeles-i bőrgyógyász. Ez az ösztrogén csepp azt jelenti, hogy a testednek több a tesztoszteronja, mint az ösztrogén, ezáltal az olajmirigyek fokozzák a termelést, és növelik annak valószínűségét, hogy végül eldugult pórusokkal és pattanásokkal találkozik.

Alvás az egyik oldalon

Ha a mitesszerek csak az orr egyik oldalán jelentkeznek, az alvási szokásai lehetnek hibásak, mondja Susan Binder, a New York-i dermatológus. A súrlódás, melyet a bőrt dörzsölnek a párnahuzat vagy a lapok egész éjszaka ellen, okozhat izzadást, irritációt és végül melleket.

Izzad

Az intenzív edzés, a rekordtörő hőhullámok és bármi, ami az izzadságodat kelti, hozzájárulhatnak a mitesszerek kialakulásához. A izzadás eltömítheti a pórusokat, okozhat fekete testeket és más foltokat, és ha izzad a smink használata közben, a csomóképesség jelentősen megnő.

Bizonyos gyógyszerek növelhetik az esélyét a fejfájás kifejlesztésére, a Medline Plus, az Egyesült Államok Nemzeti Orvostudományi Könyvtárának és az Országos Egészségügyi Intézetek által fenntartott online egészségügyi információforrás szerint. A szteroidok, a tesztoszteron, az ösztrogén és a fenitoin a leggyakrabban a bőrproblémákat okozó gyógyszerek közé tartoznak.

Gyógyszerek