Mi a mellékhatása a tenger vizének fogyasztásában?

Áttekintés

Tudományos helyszín szerint a Földi Égbolt a só koncentrációja a testben körülbelül 75 százalékkal kevesebb, mint a tengerben. Ez azt jelenti, hogy a tengervíz ivása jelentősen megnövelné a só mennyiségét a véráramban, és a munka mennyisége, amit a testednek meg kell tennie, hogy megszabaduljon tőle.

Kiszáradás

A só dehidrálódik, annál több sós vizet inni, annál több vizet veszít el a szervezet. Ahogy italt a tengervíz, a víz már jelen van a szervezetben átirányítva, hogy segítsen a szervezetnek hígítani a felesleges sót, a Marine Knowledge honlapján. Ennek eredményeként más testi funkciók elkezdenek szenvedni, mert a rendszerben nincs víz. A kiszáradás növeli a szomjúságot, de gyakrabban vizeletet is okoz, mivel a szervezet megpróbálja megszabadulni a só feleslegétől. Több vizelet és kevesebb víz rontja a kiszáradási problémát.

Korai mellékhatások

A sós víz fogyasztása számos korai mellékhatást okozhat, mivel kiszáradt. A szájszárazságot és a gyors szívverést alacsony vérnyomás, fejfájás és szédülés követi. A letargiát és a zűrzavart végül be fognak kezdeni. Attól függően, hogy mennyi vizet kellett inni, és hogy éppen most fogyaszt-e édesvizet a hatások kiküszöbölése érdekében, a székletben vagy a hányással, az étvágytalansággal és az eszméletvesztéssel

Súlyos mellékhatások

Ha továbbra is sós vizet fogyaszt, még az első mellékhatások észlelése után is, a tünetei rosszabbodnak. A MedLine Plus szerint a veseelégtelenség végül akkor fordul elő, ha a test nem képes többé vizeletképződést okozni a használhatatlan víz hiánya miatt. A súlyos dehidráció szintén delíriumhoz, rohamokhoz vezethet, és végül megöli, ha nem foglalkozik vele. Még akkor is, ha fennmarad, állandó agykárosodás lehetséges.