Mi a jó futópad sebesség?

Áttekintés

A futópadok lehetővé teszik, hogy sétálj, kocogás vagy fusson, attól függően, hogy a fitness céljaid. Minél gyorsabban megy, annál több kalóriát éget el, és annál nagyobb hatást gyakorolhat az edzések során. A fizikai állapota – több, mint az Ön kora – vezetnie kell Önt a futópad sebességének kiválasztásakor. A fiatalabb gyermekek kevésbé fogják érinteni a hatást, mint a nyugdíjasok, és jobban képesek ellenállni a nagyobb sebességek hatásainak. Lassan induljon el, és növelje a futópad használatát nagyobb sebességgel, javítva fizikai állapotát.

Kor 5 és al

A futópadok jelentős biztonsági kockázatot jelentenek az 5 év alatti gyermekek számára, a “Journal of the American Osteopathic Association” című tanulmány szerint. Meglepő módon a legtöbb sérülés a felsőtesthez fordul elő ebben a korcsoportban. Használja a futópadok nagyon lassú sebességgel a gyermekek ebben az életkorban, és szoros felügyeletet biztosítanak egy felnőtt jelen.

Iskoláskorú gyermekek és tizenévesek

Az American Heart Association azt javasolja, hogy a gyerekek legalább 30 percnyi közepesen intenzív fizikai aktivitást kapjanak, például egy gyors séta minden nap. Az Egyesült Államok Földművelésügyi Minisztériuma a fizikai aktivitás csúcspontjainak kategóriáit osztályozza, ha a napi 1,5-3 mérföldes gyaloglással összehasonlító gyakorlatot 3 és 4 mph közötti sebességgel végez. Gyermeke fizikai állapotától függően lassan el kell kezdenie a szív- és érrendszeri állóképességet. Amikor készen áll az aerob testmozgásra, egy futópadot kell használnia olyan ütemben, amelyen keményen és izzadva lélegzik, de képes beszélni az edzés során.

felnőttek

A felnőtteknek hasonló futópad-sebességeket kell használniuk az iskoláskorú gyermekek és a tizenévesek körében, attól függően, hogy ezek a szív- és érrendszeri állapotok, térd, hát vagy egyéb izületi vagy izomproblémák. Az American Heart Association 30 perces, közepes intenzitású edzést ajánl, hasonlóan egy élénk sétahoz, hetente ötször, vagy húsz perces erősen intenzív edzést – a kocogáshoz hasonlóan – hetente háromszor. , Fontolja meg a futópad használata alatt 4 mph munka közben építeni szív-és érrendszeri állóképesség. Amíg alakban érkezik, gyors ütemben járhat a zsírégetéshez és javíthatja az aerob kondicionálást. Amikor készen áll az aerob testmozgásra, használja a futópadot 4-5 km / órás sebességgel vagy magasabbra, a magasságtól és a járástól függően. Ezzel megtervezheti a teljes edzés során fenntartható tempót. A jól felszerelt sportolók sprintképzést nyújthatnak edzésükre, 30-90 másodpercig gyorsabban futnak, majd két perc pihenőidő után. Ezek a sebességek sík lejtést feltételeznek – a magasabb meredekség nehezebb lesz.

Nyugdíjasok

A csontritkulás az Országos Osteoporosis Alapítvány szerint az idősek, különösen a nők számára kulcskérdés. Az idősebb nők majdnem fele törést tapasztal, és az idősebb férfiak mintegy 20 százaléka törést szenved. A futópad nagy sebességgel történő használata mindkét lábat elhagyja a talajtól, ami nagy ütésű edzést eredményez, amely stressz töréseket okozhat. A súlyt hordozó gyakorlatok, mint például a gyaloglás, javítják a csontsűrűséget. Az időseknek olyan futópadot kell használniuk, amely lehetővé teszi számukra, hogy mindkét lábát a futópadon tartsa edzés közben. A kalóriaégetés növeléséhez használjon sétáló pálcákat az edzés során.