Mi a cymbalta szexuális mellékhatása?

Áttekintés

A Cymbalta az antidepresszáns duloxetin márkaneve, és a szerotonin-norepinefrin újrafelvétel-gátlóknak vagy SSRI-knek nevezett gyógyszerek csoportjába tartozik. A Cymbalta a súlyos depresszív rendellenességek, a generalizált szorongásos rendellenességek, a diabéteszes neuropátia által okozott fájdalom és a fibromyalgia kezelésére javallott. A gyógyszer az agyban működik a szerotonin és a noradrenalin blokkolásával és a reabszorbció megakadályozásával. Ez az agyi vegyi anyagok növekedéséhez és az általuk kezelt betegségek tüneteinek csökkenéséhez vezet. A Cymbalta egyes felhasználóknál szexuális mellékhatásokat okozhat.

Csökkent Libido

Csökkent libidó vagy szexuális vágy fordulhat elő olyan betegeknél, akik Cymbaltát alkalmaznak, különösen férfi betegeknél. Az eMedtv.com szerint a depresszióval kezelt férfiak körülbelül 6 százaléka és a nők egy százaléka csökkent libidót tapasztalhat. A generalizált szorongásos rendellenesség kezelésében részesülő betegeknél ez a mellékhatás az egyének mintegy 7% -ánál fordul elő. A Cymbalta fibromialgiát szedő betegeinek körülbelül 2% -a csökkentette a nemi vágyat. A csökkent libidó sok betegben a depresszió tünete lehet, és a Cymbalta a tünetek súlyosbodásához vezethet. Mivel a beteg a depresszió javulását látja, azonban ez a mellékhatás is javulhat.

Orgazmusproblémák

A Cymbalta-t szedő betegek orgazmus problémákat tapasztalhatnak, például nem tudnak orgazmust elérni, vagy nem tudnak orgazmust elérni. A szexuális mellékhatások azonosítására és mérésére tervezett négy klinikai vizsgálat során a férfiaknak nehézséget okozott az orgazmus elérése, állítja RxList.com. A nők nem tapasztalták a mellékhatásokat e vizsgálatok során. A betegnek tájékoztatnia kell az egészségügyi szakembert, ha ez a mellékhatás kialakul.

Merevedési zavar

A merevedési zavar, más néven impotencia, az a képtelenség, hogy erekciót érjen el, vagy olyan erekciót tartson fenn, amely elég hosszú ahhoz, hogy a szexuális kapcsolatban legyen. A “kábítószer-információs kézikönyvet” jelöli, hogy a férfiak legfeljebb 5% -a merevedési zavarban szenved. Ez a mellékhatás nagyban befolyásolhatja az egyén életminőségét, és orvosával kell megbeszélni. Az orvos előírhat egy másik gyógyszert, amely nem okoz impotenciát, vagy kezeli a merevedési zavarokat a megfelelő gyógyszerekkel.

Ejakulációs diszfunkció

A Cymbalta-t alkalmazó férfiak ejakulációs rendellenességeket tapasztalhatnak, beleértve a késleltetett ejakulációt vagy az ejakuláció hiányát. A “Drug Information Handbook” szerint ezek a mellékhatások az egyének 3-4% -ában fordulhatnak elő. A betegnek beszélnie kell egy orvossal, ha merevedési zavar lép fel. Az orvos csökkentheti a gyógyszer adagját, vagy eldöntheti, hogy teljesen leállítja a gyógyszert.