Milyen veszélyekkel jár az alacsony kalóriabevitel?

Áttekintés

Az elhízás gyorsan válik járványgá az Egyesült Államokban, a Betegségek Ellenőrzési és Megelőzési Központjaival, jelezve, hogy egyetlen állam sem kevesebb, mint 20 százalékkal elhízott előfordulási gyakorisággal rendelkezik. A kalóriabevitel csökkentése elengedhetetlen a fogyás szempontjából, és sok ember számára egészségesebb életmódhoz vezet. Azonban a kalória túlzott csökkenése veszélyes lehet, ami számos negatív mellékhatást eredményez.

Alultápláltság

A nem kielégítő kalóriabevitel az idők során rossz táplálkozáshoz vezethet. A MedlinePlus szerint az alultápláltság akkor fordul elő, ha a táplálék nem biztosít megfelelő mennyiségű tápanyag bevitelét. A rendkívül alacsony kalóriatartalmú étrend nem teszi lehetővé a szervezetnek a mindennapi életfolyamatok elvégzéséhez szükséges vitaminok, ásványi anyagok és antioxidánsok megfelelő fogyasztását. A vitamin hiánya számos problémához vezethet, beleértve a fáradtságot, a sebgyógyulást és a súlyos fogyást.

Lassabb anyagcsere

A metabolizmus az a sebesség, amellyel a szervezet éget energiát. A basalis metabolikus arány a napi alapfunkciók, mint például a légzés, a növekedés, a sejtes javítás és az emésztés, a Kansas State University szerint a kalória minimális száma. Ha a kalóriákat hosszú időn keresztül korlátozzák, a szervezet ellensúlyozni fogja az elfogyasztott kevés kalóriát, magyarázza a WorldLifeExpectancy.com. Ez valójában súlygyarapodáshoz vezethet.

Fizikai változások

A kalóriabevitel csökkenése először pozitív fizikai változásokat okozhat, elsősorban súlycsökkenést. A kalóriabevitel szélsőséges csökkenése azonban negatív fizikai változásokat idézhet elő. Ha egyének elveszítik a túlsúlyt, a kalória korlátozás különböző fizikai problémákat okozhat. A Calorie Restriction Society azt jelzi, hogy a napi kalória csökkenése túlságosan csökkentheti a csonttömeget, a fáradtságot, a hideg hőmérsékletre való érzékenységet és az extrém éhség okozta élelmiszer-megszállottságot. A CRS legalább hat hónapos időtartamra fokozatosan csökkenti a kalóriát, hogy elkerülje az alacsony kalóriatartalmú bevitel néhány mellékhatását.