Mi okozza a gyermekeket, akik rágcsálnak a kiságyakon?

Áttekintés

Az ököllel, játékukkal és bútoraikkal rágó gyermekek viszonylag normálisak, és a legtöbb gyerek átmegy azon a ponton. Ugyanakkor riasztó lehet Önnek mint szülő, ha úgy tűnik, extrém vagy hosszú ideig folytatódik, szerint a KidsHealth honlapján. Ennek a viselkedésnek számos oka van, ezért alaposan meg kell vizsgálni a gyermeke bármely más tüneteivel együtt.

fogzás

A fogzás történhet bárhol a 3 hónapos és 3 éves kor között, magyarázza a KidsHealth. Ez alatt a fejlődési fázisban normálisnak tartják a gyermeke számára, hogy többet rágjon, hogy segítsen előidézni a fogak áttörését az ínyen keresztül. Annak érdekében, hogy abbahagyja a kisbabát a bölcsőjéből való rágásnak, segíthet neki helyettesíteni, mint egy 30 percig fagyasztott nedves mosogatórongy.

Szorongás

A túlzott rágás a gyermeke szorongás jele lehet, a Journal of Counseling és a Clinical Psychology szerint. A rágás önmagában nem indikátor, de ha a gyermeke rágja az ujjait, olyan tárgyakat rág le, mint pl. A gyermekágy, vagy másféle szorongással járó jelek és tünetek vannak, ez a viselkedés alapját képezheti. E tanulmány szerint a kisgyermekek szorongása a gyermekek viselkedéseinek megfigyelésénél fogva a legmegfelelőbb, nem pedig kérdéseket tesz fel.

Érzékszervi integrációs rendellenesség

Az érzékszervi beilleszkedési rendellenesség olyan állapot, amelyben a gyermek érzékszervi felfogása a világtól eltér az átlagtól, a BBB Autism Support Network szerint. Gyermeke többé-kevésbé érzékeny lehet a textúrákra, a hangokra, a tapintásra vagy az ízekre, és ez viselkedéshez vezethet, beleértve a bútorok, ruhák vagy maguk túlzott rágását. A rágás önmagában nem elegendő az érzékszervi beavatkozás zavarának diagnosztizálásához, de ha úgy érzi, hogy a gyermeke túlzottan rág, akkor hasznos lehet a betegség egyéb tüneteinek figyelése.