Mi okozza a fekete hüvelyi kisülést?

Implantációs vérzés

Az Illinois Egyetem McKinley Egészségügyi Központja szerint az egészséges hüvely normál váladékokat bocsát ki, amelyek szabályozzák és tisztán tartják. Ezek a kibocsátások tiszta és sárgás vagy felhős fehér között mozoghatnak. A McKinley Health Center megállapítja továbbá, hogy a hüvelyi elváltozás a menstruációs ciklus, a fogamzásgátló tabletták, a táplálkozás és a terhesség miatt változik. A normál eltérések fertőzést vagy betegséget jelezhetnek.

Idegen test

A Baby Med azt jelzi, hogy sötétbarna vagy fekete hüvelyi felszabadulást okozhat 6-12 nappal a tojás megtermékenyítése után, amikor az embrió a méh béléshez kötődik. Ezt implantációnak nevezik. A vérben gazdag, ez a bélés havonta egyszer esik, ha a megtermékenyítés nem következik be. Nem szokatlan, hogy egy kis vér menjen le a méhnyakba a hüvelybe az implantáció során. A testből való kilépéshez szükséges idő miatt a vér sokkal sötétebb a normálisnál.

Méhnyakrák

Brookside Associates Orvosi Oktatási Osztály szerint a leggyakoribb idegen test a hüvelyben elvesztett vagy elfelejtett tampon. A tünetek közé tartoznak a fekete vagy barnás hüvelyi kijátszás, melyet hüvelyi szag okoz. Az eltávolítást általában orvos végzi, és a betegek két vagy három hetet követhetnek nyomon, kivéve, ha láz vagy más betegség jelei fordulnak elő. A toxikus sokk szindróma ritka, de súlyos szövődmény.

A méhnyakrák a hüvely felső részében lévő rák, amely megnyitja a méht. Az Országos Egészségügyi Intézmények kijelentik, hogy a méhnyakrák olyan lassan terjedő rák, amely diszplázisként kezdődik, megelőző állapotban. Nem észlelt, más szervekbe metasztatizálhat. A korai méhnyakrák általában nem mutat tüneteket, de ha jelen vannak, a jelek közé tartozhat a sötét barnás kiömlés és a kellemetlen szag.