Mi okozza a cukorbetegek lázát?

Hólyaggyulladás

A láz gyakran a fertőzés egyik jele a testben. Ez egy fontos immunrendszer-funkció, amely néha az inváziós szervezet megölését szolgálja. A cukorbetegek hajlamosak többféle fertőzésre. Fontos, hogy egy cukorbeteg embernél gyógykezelést kérjen az ismeretlen eredetű fertőzés vagy krónikus láz miatt, mivel az akut betegség nehezebbé teheti a cukorbetegséget.

Orális szivárgás

A Merck kézikönyv az egészségügyi szakemberek számára megjegyzi, hogy a cukorbetegeknek nagyobb a kockázata a húgyúti fertőzésekre. Az ilyen típusú fertőzések súlyossága gyakran rosszabb a cukorbetegeknél, mint a cukorbetegségben szenvedőknél. Gyakran előfordul, hogy a húgyúti fertőzés hatással van a húgyhólyagra. Kis fokú láz kialakulhat cystitis és egyéb húgyúti fertőzések esetén. A kezelés jellemzően orális antibiotikumokból áll. A Merck azt jelzi, hogy a cukorbetegnek hosszabb kezelésre van szüksége.

Fertőzött lábfekély

A szájpad egy olyan élesztő fertőzés, amely a test nedves területein, például a szájban fordul elő. A Nemzeti Egészségügyi Intézmények által fenntartott MedlinePlus honlapja azt jelzi, hogy a cukorbetegségben szenvedő betegnek nagyobb a kockázata annak, hogy a szájban szájba kerüljön, mert a magas nyersszőlőcukorszint a táplálékként szolgál az élesztő számára. Az orális duzzanat alacsony fokú lázzal járhat, magyarázza a “Orvosi-sebészeti ápolás” szöveget. Az orvosi szájpárnák kezelésére gyakran vényköteles, gombaellenes szájöblítő vagy cukorbetegség szerepel.

A lábproblémák komoly gondot jelentenek a cukorbetegek számára. Gyakran előfordulhatnak a rossz keringés és az idegkárosodás kombinációi miatt, ami lehetővé teszi, hogy egy kisebb probléma rosszabbodjon. A lábfekélyek könnyen megfertőződhetnek, melyet vörösség, szagtalan vízelvezetés vagy halott szövet jellemez. Láz lehet, de néha a cukorbetegségnek nem lesz láza a lábfekélyes fertőzés ellenére, mert a rossz keringés nem támogatja a szervezet természetes védekező képességét. A fertőzött lábfekély kezelésére gyakran antibiotikumok, topikális gyógyszerek és gyakori öltözött változások állnak rendelkezésre. Lehet, hogy az orvosnak el kell vágnia az elhalt szöveteket, vagy végül amputálnia kell a lábat, ha a kezelés sikertelen.