Mi a piros panax ginseng kivonat?

Áttekintés

A vörös panax ginseng kivonat a panax ginseng egyfajta kivonat, amely Oroszországban, Kínában és Koreában növekvő évelő növény. Piros, panax, ázsiai vagy koreai ginseng néven ismert, hagyományos gyógynövény-toniként használják. A Panax ginseng az egyik legelismertebb gyógynövény. A vörös panax ginseng kivonatot rendszerint gőzlepárlással, szerves oldószerrel, vákuummal vagy szuperfluidos extrakciós módszerekkel nyerik.

Gyógyászati ​​tulajdonságok

A vörös panax ginseng kivonat ginsenozidokat, vegyi anyagokat tartalmaz, amelyek stimuláló és gátló hatást fejtenek ki a központi idegrendszerre. Bizonyos antioxidáns, rákellenes és gyulladásgátló tulajdonságokkal is rendelkezik. Ez erősíti az immunrendszert, és hasznos lehet a cukorbetegség kezelésében.

felhasználások

A ginzeng kivonatot gyakran ösztönzik a hangulat javítására, a stressz kezelésére és a vitalitás érzésére és az általános jólétre. Ezenkívül javítja a merevedési funkciót és afrodiziákust tart. A gondolkodási képesség és a mentális funkciók növelésére van szükség.

Vörös Panax Ginseng Extractum formái

A vörös panax ginseng kivonat elsősorban folyadékként kerül forgalomba kis injekciós üvegekben vagy általában 10 vagy 30 dobozban. Szárított por formájában és kapszulákban és tablettákban is kapható.

Az adagok

A vörös panax ginseng kivonat tipikus napi dózisa napi 2 000 milligrammnyi mennyiségű kivonat, amely 4-7% ginsenozidokat tartalmaz. Mivel a panax ginsengben sok különböző ginsenozid van, a különböző termékek különböző mennyiségű specifikus ginsenozidokat képesek előállítani, ami különböző hatásokat eredményez. Általában a panax ginseng extraktumot két-három hétig használják, majd egy-két hetes pihenőidőt.