Mi a morfium allergia tünete?

Áttekintés

A morfin a fájdalom kezelésére alkalmazott nyugtató. Gyakran a morfiumhoz való mellékhatás valami más, mint egy immunreakció. A morfium igazi allergiája ritka, de amikor előfordulnak, életveszélyes lehet. Ha azonnali figyelmet szentel, feltételezheti, hogy allergiás reakciója van ezzel a gyógyszerrel.

Bőrkiütés

Allergiás dermatitisz akkor fordul elő, ha az allergiás reakció bőrkiütést okoz. Ezek a kiütések különböző formákat ölthetnek, a csalánkiektől a hólyagokig. Azok az emberek, akik gyanítják, hogy bőrkiütésük a morfium allergiához kapcsolódik, diagnosztikus tapasz tesztet kaphatnak annak igazolására, hogy a morfin valóban okozza-e a tüneteit.

Orrdugulás

A szénanátha lüktető orr és vizes szeme is előfordul a morfin allergiával. Ennek oka az, hogy a hisztaminok az allergiás expozíció hatására az immunrendszer felszabadulnak. A hisztamin növeli az érfalok permeabilitását, lehetővé téve a folyadékok és fehérvérsejtek áramlását a környező szövetekbe. Az orrdugulás viszkető, kényelmetlen tünetei összefüggenek ezzel a hisztamin által szabályozott reakcióval.

Hörgőgörcs

Az orvosok néha elkerülik a morfinek felírását, mivel ez képes arra, hogy a bronchospazmust késztesse. Ez a tünet akkor fordul elő, amikor a tüdő légutaiban lévő izmok összehúzódnak, ami akadályozza a levegő áramlását. A légzés nehéz olyan személy számára, aki hörgőgörcsöt tapasztal.

Az anafilaxia

Az anafilaxia egyike annak a jeleknek, hogy a morfinnal való igaz allergia fordul elő. Az anaphylaxiás allergiás reakció az egész szervezetre hat. A tünetek gyors fellépése jellemzi, amelyek közé tartozik az elmosódott beszéd, nehézlégzés vagy nyelés, szorongás és zavartság, palpitáció és ájulás vagy könnyedség. Az anafilaxia súlyos, életveszélyes állapot, és bárki, akinek gyanús anafilaxiás reakciója azonnali orvosi ellátást igényel.