Mi a kezelések a tüszőgyulladásra a fejbőrön?

antibiotikumok

A Maryland Egyetem Orvosi Központja a folliculitist, mint egy vagy több szőrtüsző gyulladását írja le az irritáció, a borotválkozás vagy az elzáródás okozta. A sérült szőrtüszők fertőzésre hajlamosak, és a legtöbb esetben folliculitis esetén a sérült tüszők fertőződnek a Staphylococcus baktériumokkal. Fehér, viszkető pattanások vagy pattanások alakulnak ki a tüszőkön a fejbőrön, és végül felhúznak. A mély follikulitiszben felforrósodik vagy forrázódik a szénhidrogén. Bár a folliculitis reagál a kezelésre, ez megismétlődhet.

Otthoni jogorvoslat

A bakteriális fertőzés kezelésére helyileg alkalmazható antibiotikumot, például mupirocint vagy orális antibiotikumot, például dikloxacillint, penicillint, meticillint vagy vankomicint írhatunk elő. A MayoClinic.com szerint a Staphylococcus baktériumok nagyon alkalmazkodóak az antibiotikumokkal szemben, gyakran erősebb és toxikusabb gyógyszereket igényelnek. A tesztelés fontos ahhoz, hogy azonosítsa a fertőzést okozó baktériumokat annak érdekében, hogy a legjobban választani tudja az antibiotikumot.

Életmódbeli jogorvoslatok

A MayoClinic.com javasolja antibakteriális szappan vagy sampon használatát a fejbőrön levő follikulitiszre. A meleg csomagolás vagy mosogatószer az érintett terület felett segít megnyugtatni, enyhíteni a fájdalmat és leengedni a pustulákat. A fertőzött bőrre anti-biotikus hatású kenőcs alkalmazható. A viszkető fejbőr enyhítéséhez használjon túlcsorduló hidrokortizon krémet vagy zablisztalapú krémet. A MayoClinic.com egy 1 1/3 csésze meleg vizet és egy evőkanál ecetsavas oldatot is tartalmaz. Fehér ecetet.

leengedése

A fésűket és a keféket minden használat után meg kell tisztítani, és nem szabad megosztani őket. Ha a borotválkozás kötelező, a MayoClinic.com azt javasolja, hogy elektromos borotvával borotválja a fejbőrt a penge helyett, és utána egy nyugtató krémet alkalmazzon. Fontos, hogy ne törölje át a törülközőt vagy a ruhát, és minden használat után tisztítsa meg. A kalapokat és a sálakat minden ruha után meg kell tisztítani.

Ha egy szőrtüsző súlyosan fertőzött lesz, forrni kezdhetnek, vagy szénhidrátok keletkezhetnek. A forralás fájdalmas, duzzadt, vörös bump, töltött a genny. A fürt füstje egy szénhidrát és még mélyebb fertőzést okoz. Az elvezetéshez az orvos kis bemetszést végez a forralási vagy a szénhidrogénben, és lehetővé teszi, hogy a pus üres legyen. A steril gézborítás lehetővé teszi a vízelvezetés folytatását.