Milyen mellékhatásai vannak az alacsony vércukorszintnek?

Áttekintés

A normális vércukorszint körülbelül 60-120 mg / dl, a “Farmakoterápia: A Pathophysiologic Approach” című szakaszt említi. Az alacsony vércukorszint, amelyet hipoglikémia-ként neveznek, 60 mg / dl-nél kisebb érték, ami olyan cukorszint, amely nem elegendő a szervezet tüzeléséhez. A hypoglykaemiát önmagában vagy egy másik betegség vagy rendellenesség szövődményeiént tapasztalhatja. Tipikusan, ha cukorbeteg, hypoglykaemiát tapasztalhat, ha túl sok gyógyszert vett be, elfelejtett ételt vagy a szokásosnál kevesebbet fogyasztott. Ha az alacsony vércukorszint jeleit és tüneteit észleli, tájékoztassa kezelőorvosát.

Shakiness és szédülés

Ha hypoglykaemiája van, akkor remegést vagy remegést tapasztalhat a kezedben és a testben. A szédülés vagy a szédülés egy másik tünet, és veszélyes lehet vezetés közben vagy olyan tevékenységek végrehajtásában, amelyek éberséget igényelnek. Ha ezeket a mellékhatásokat tapasztalja, azonnal hívja orvosát. Igyál a narancslé, vagy szopni a kemény cukorka, ha azt gyanítja, alacsony vércukorszint.

Izzadó

A hipoglikémia izzadást vagy meleg érzést okozhat. Sápadt bőrszín is lehet. Az alacsony vércukorszintet megfelelően kell kezelni. Ha alacsony vércukorszintet tapasztal, erről tájékoztatnia kell orvosát, hogy megnézze, hogy a jelenlegi gyógyszeres kezelés megfelelő-e.

Éhség

Az éhség egy másik tünet, amelyet hipoglikémia esetén tapasztalhat. A szervezet általában azt kéri, amire szüksége van, a hipoglikémia legfőbb oka az, hogy a szervezetnek szüksége van a szükséges táplálékra. Ha cukorbeteg vagy, akkor különös figyelmet kell szentelni az étkezéseknek és összhangban kell lennie az étkezéssel.

Fejfájás

A fejfájás nem ritka, amikor a vércukorszint csökken a szervezetben. Azonban a fejfájás, valamint a többi tünet nem csak a hypoglykaemia okozta. A tüneteket orvosnál kell megvitatni, mert nem minden egyes személynek van ugyanaz a tünete vagy ugyanaz a tünete.

A viselkedési változások jelezhetik a hipoglikémiát. Nehézséget okozhat a koncentrálás vagy a zavartság. A hirtelen moodiness vagy ingerlékenység is gyakori. Ezt a viselkedést haladéktalanul jelenteni kell az orvosnak. Az American Diabetes Association beszámol arról, hogy haragot, türelmetlenséget és szomorúságot is tapasztalhat.

Viselkedésbeli változások

Tünetek alvás közben

Hypoglykaemia fordulhat elő alvás közben. A National Diabetes Information Clearinghouse megállapítja, hogy a hipoglikémia rémálmokat és izzadást okozhat. Lehet sírni, amíg alvás, vagy dobálják és fordulnak miatt rémálmok. Lehet, hogy a pizsama és az ágya nedves vagy nedves a verejtékezéstől. Lehetséges, hogy ébredéskor érzékelheti az ingerlékenységet, zavartságot vagy fáradtságot.