Milyen mellékhatásai vannak a mellnagyobbító tabletták alkalmazásának?

Áttekintés

A mellnagyobbító tabletták tartalmaznak a gyártóra jellemző összetevők sajátos összetételét. Mindegyik összetevőnél mellékhatások jelentkeznek. A Mayo Clinic szerint a mellnagyobbítás bizonyos vényköteles gyógyszerek, például az ösztrogén, a fogamzásgátló tabletták és az antidepresszánsok nem kívánt mellékhatása lehet. Arra is rámutatnak, hogy egyetlen közzétett tanulmány sem mutatta ki, hogy a természetes mellerősítő kiegészítők ugyanazokat az eredményeket mutatják. Vizsgálja meg az összetevőket bármely olyan mellnagyobbító tablettában, amelyet meg kíván venni, és azonosítja az egyes mellékhatásokat. A Mayo Clinic javasolja, hogy beszéljen kezelőorvosával a hatékonyabb, mellnagyobbítással kapcsolatos lehetőségeket illetően.

Mellrák

A Mayo Clinic egy olyan összetevőt azonosított a mellnagyobbítás-kiegészítőkben, mint a fitoösztrogének, egy olyan növény, amely bizonyos típusú emlőrák kockázatát növelheti. A Cancerhelp.org.uk ugyancsak támogatja azt az elképzelést, hogy a sűrű mellszövet határozott tényező a rák kockázatának emelésében. Azt sugallják, hogy a fitoösztrogének és más hormonok mindegyike növeli és csökkenti a rák kockázatát különböző egyénekben.

Változások a vérösszetételben

A mellnagyobbító tabletták számos potenciális összetevője megváltoztathatja a vér összetételét. Az olyan vegyületek, mint a Pueraria mirifica és a látott palmetto ismerten vérszegénységet okoznak, vagy lassítják a véralvadást. Ezek a mellékhatások különösen veszélyesek lehetnek olyan egyének számára, akik már más egészségügyi kérdésekben is szenvednek, például a magas vérnyomás. Vényköteles vérhígító gyógyszerekkel, például warfarinnal és mellnagyobbító tablettákkal egyidejűleg komoly kábítószer-interakcióhoz vezethet, ha az alvadás lelassul.

Egyéb mellékhatások

Az ösztrogén vagy szintetikus ösztrogén bármely formáját tartalmazó mellizító tabletták károsak lehetnek a terhes vagy szoptató nők csecsemőire. A szarvasmarha petefészek kivonatának bevonása a tejben a mellek kialakulásához és a prolaktin hormon szintjének emelkedéséhez vezethet. Ennek a kezelésnek a hatásai közé tartozhat a szabálytalan menstruáció, meddőség, fokozott stroke rizikó és csökkent libidó.