Milyen előnyökkel jár a fehér zsálya tea?

Áttekintés

A fehér sáfrány, más néven Salvia apiana, olyan Kalifornia gyógyító gyógynövény, amelyet az amerikai natúr törzsek anekdotálisan alkalmaztak a nők egészségügyi problémáira és megfázásaira vonatkozóan az Egyesült Államok mezőgazdasági minisztériuma szerint. Ezt a széles levelű fehér bölcs gyógynövényt orvosi célra használják, míg a keskenylevelű bálványt, a Salvia officinalis-t főleg gasztronómiai fűszerezésként használják. A fehér zsálya, ha teát használják, különösen hatásos lehet, mivel gyorsan emészt, és enyhíti a tüneteket, mint a pirula és a tinktúra. Ezenkívül az idő és a gondozásban részt vevő betegek a teát előkészítik magukba a saját terápiájukban, ami pozitív eredményekhez vezethet, az akupunktúra ma szerint. Mielőtt a fehér zsálya teát használná – és minden más gyógynövény-készítményt – forduljon szakképzett egészségügyi szakemberhez.

Nők egészsége

A zúzott fehér zsálya leveleket egy méhen hemostatikus teából készíthet, amely szabályozza a súlyos menstruációkat az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szerint. A teát azonban nem ajánljuk a szoptató nőknek, mivel a fehér zsálya csökkentheti a szoptatást.

megfázás

Hagyományosan az indiánok kezelték a megfázást, ha egy teát készítettek füstölt fehér zsálya levelekkel és ivották. Anekdotikus felhasználás szerint a fehér zsálya tea enyhíti a nyálkahártyák, a tüdő és a torok nyálkahártyáját, amely a megfázást kísérheti. Ezenkívül egy csésze hideg fehér zsálya tea hatékony gyomornediknek számít. Meleg teaként, amelyet ingerlékezhetünk és fogyaszthatunk, a fehér zsálya a torokfájás kezelésére használható, az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szerint.

Szülés és szoptatás

A fehér zsálya gyökereiből készült teát hagyományosan a natív amerikai nők születtek a szülés utáni szülés után, és megerősítették a belső gyógyulást az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szerint. Ezenkívül a fehér csecsemő teát hatékony kezelésnek tartották a laktáció csökkentéséért, amikor a gyermek szoptatott volt.