Milyen a gyors szívverés kezelése?

Áttekintés

A tachycardia vagy a gyors pulzusszámot számos olyan betegség okozhatja, amelyek befolyásolják a szív, az erek vagy az idegrendszer működését. Akut vagy krónikus, a tachycardia életveszélyes következményekkel járhat. A kezelések célja, hogy lassítsák a szívet és megakadályozzák a betegek állandó károsodását.

Vagal manőverek

A tachycardia epizódban szenvedő betegeket fel lehet kérni, hogy végezzenek vagális manővereket orvosaik szerint, jelentette MayoClinic.com. A Vagal manőverek olyan önkéntes élettani folyamatok, amelyek befolyásolják a vagus ideget, ami egy olyan ideg, amely segít szabályozni a pulzusszámot. A Vagal manőverek magukban foglalják a leágazást, mintha a páciens arcába ürítenék, köhögtek volna és jégcsomagot helyeztek volna el. Ahogy a vagális ideg stimulálódik, a gyors szívverés lassulni kezd.

Antiaritmiás szerek

Az orvosok ritkán szívritmuszavarokat szednek a gyors szívveréses betegeknél, állítja az Amerikai Szívszövetség. Ezeket a gyógyszereket a szívfrekvenciát befolyásoló sejtek befolyásolására használják a szív lassítására. Az aritmiás szerek közé tartoznak például a procainamid, lidokain és bretílium. Ezeknek a gyógyszereknek komoly mellékhatásai lehetnek, és a betegeket szedő betegeket gondosan ellenőrizni kell.

Külső szénhidrát

A tachycardia súlyos eseteiben az orvosok dönthetnek úgy, hogy külső kardioverziót végeznek annak érdekében, hogy a szív visszaforduljon normál sebességre és ritmusra, a MayoClinic.com szerint. A külső kardioverzió olyan eljárás, amely áramütést okoz a páciens szívében a mellkason elhelyezett tapaszok vagy lapátok segítségével. Az elektromos áram befolyásolja a pulzusszámot vezérlő impulzusokat. A külső kardioverziót olyan vészhelyzetekben alkalmazzák, ahol a gyógyszerek vagy a vagális manőverek nem hatékonyak.

Beültethető cardioverter defibrillátor

Az implantálható cardioverter defibrillátor, vagy az ICD, olyan eszköz, amely a páciens mellkasán helyezhető el a pulzusszám szabályozására. Ez nagyon hasznos a krónikus gyors pulzusszám kezelésére MedlinePlus szerint. Az ICD olyan, mint a pacemaker, amely a páciens mellkasának bal felső részébe kerül. A készülék egy vezetékkészleten keresztül van a szívhez csatlakoztatva, és úgy van programozva, hogy érzékelje, ha a beteg tachycardia szenved. Ha a készülék érzékeli a szívfrekvencia gyors növekedését, akkor impulzusokat küld, amelyek megszakítják a tachycardiát és visszaállítják a szív normális ritmusát.