Mi az amil-nitrát hatása?

Áttekintés

Az emberek általában összekeverik az amil-nitrát és az amil-nitrit kifejezést, mivel mindkét anyagot utcai drogokként használják rekreációs célokra. Az amil-nitrát olyan vegyi anyag, amelyet gyakran használnak üzemanyag-adalékként, míg az amil-nitrit egy általánosan az angin kezelésére felírt orvosság. Az amil-nitrát szabadidős felhasználása magában foglalja az anyag belélegzését rövidtávú toxikus hatások miatt, amit a huffing-nak neveznek. Az amil-nitrát belélegzése nagyon veszélyes lehet.

Mámor

Az amil-nitrát belélegzése rövid mérgezést okoz. Az Amerikai Tanács által a kábítószer-oktatással kapcsolatban felsorolt ​​hatások magukba foglalhatják a gerjesztést, a szédülést, a gátlások csökkentését és az érzékeny tudatosság fokozását. A hatások jellemzően kevesebb, mint egy percig tartanak, ami azt eredményezi, hogy az egyén továbbra is több ütést szed.

Külső jelek

Egy olyan személy, aki belélegzett amil-nitrátot, az ACDE szerint is kialakulhat külső jelek. Talán elmosódott beszéd, koordináció hiánya, instabil járás, gyulladt orr, orrvérzés, sebek vagy kiütések az orr és a száj körül, vörös, üveges, vizes szemek.

Súlyos hatások

Az amil-nitrát hosszabb idegesedése komolyabb tüneteket okozhat. Az egyén szédülést, fáradtságot, fojtogató fejfájást, émelygést és hányást tapasztalhat, és esetleg kómába eshet. Memóriazavarok, zavartság, koncentrálási nehézség, dezorientáció, ijedtség, pánik, delírium és hallucinációk fordulhatnak elő. Ezek a pszichológiai reakciók kockázatos vagy erőszakos viselkedéshez vezethetnek.

Halál

Szívelégtelenség és haláleset fordulhat elő olyan személyeknél, akik inhaláló anyagokat, például amil-nitrátot használnak. A “hirtelen csikorgó halál szindróma” a fulladás után fulladást okoz. Az SSDS előfordulhat először, ha valaki inhalánsokat használ, még akkor is, ha ő egészséges és tökéletes fizikai állapotban van, az Egyesült Államok Egészségfejlesztési és Megelőző Orvostani Központja szerint.

Az amil-nitrát folyamatos felhasználása az agyban, a csontokban, a szívben, a vesékben és a májban végleges károsodáshoz vezethet, amint azt az Egyesült Államok Egészségfejlesztési és Megelőző Orvosának Hivatala Center kifejtette. Tartós halláskárosodást, valamint krónikus remegést és elmosódott beszédet okozhat. A folyamatos használat krónikus memóriavesztést, érzelmi instabilitást, szellemi zavarokat és folyamatos hallucinációkat is eredményezhet.

Az embereknek soha nem szabad belélegezniük az amil-nitrátot, miközben szedik a szildenafilt, amit a kábítószer-használatra feljogosító Viagra gyógyszerekkel ismertek a Drugs.com szerint. A szildenafil a merevedési zavar kezelésére alkalmazott gyógyszer. A kombináció súlyos vérnyomásesést okozhat, ami ájuláshoz, stroke-okhoz vagy szívrohamhoz vezethet.

Állandó sérülés

Kábítószer kölcsönhatás