Mi a tojásfehérje egészségügyi előnyei?

Áttekintés

A tojásnak gyakran rossz hírneve van, köszönhetően a koleszterin és a zsír nagy mennyiségének. Bár a tojás magas koleszterin-tartalma csak az egészségi kockázatot jelentő – a táplálék koleszterinre érzékeny – az egész tojás helyett a tojásfehérjét használó egészségi kockázatot jelent. Bár a tojásfehérjék nem úgy tűnhet, hogy tele van tápanyagokkal, sok haszonnal jár, anélkül, hogy sok kalóriát tartalmazna.

Nincs koleszterin

A tojás tele van koleszterinnel, egyetlen, nagy tojással, amelyen a teljes napi étrendünkben majdnem annyi koleszterinszintet ajánlunk. A teljes 213 mg tojás koleszterin, mindazonáltal a tojássárgája. Egyél csak a tojásfehérjét, és azonnal eltávolítja a tojások hírhedten káros elemét. A nem egészségügyi problémákkal küzdő embernek napi 300 mg koleszterinszintet kell fogyasztania, míg a diabéteszes vagy kardiovaszkuláris betegségben szenvedőknek napi 200 mg koleszterinszintet kell fogyasztaniuk.

Magas fehérje

A tojásfehérje a fehérje egyik legfőbb forrása, amelyen a sovány hús, a baromfi és a hal áll. A teljes tojás több mint fele 6 g fehérje, sőt, a fehérből származik. Egyetlen tojásfehérje 4 g fehérjét kínál a tojássárgája zsírja és más hátrányok nélkül. Sőt, nem kapsz zsírt, hacsak nem zsíros olajat vagy tejet felfröcskölsz. Az alacsony zsírtartalmú fehérjetartalmak kiválasztása az étrend rendszeres részeként szintén csökkentheti a szívbetegség kockázatát.

Alacsony kalória

A tojás nem egy nagy kalóriatartalmú étel, és csak egy nagy tojáson körülbelül 71 kalóriát csomagol. Vágja ki a tojássárgáját, és azonnal kivág körülbelül 55 kalóriát, és csak a tojásfehérjét hagyja el. Ahelyett, hogy három tojásmélyhéjat főzne, próbáljon meg egy tojást, amelyet két tojásfehérjével kiegészített. A három tojássaláta automatikusan 213 kalóriára súlyozza a tojásokat, anélkül, hogy további összetevőket kellene figyelembe vennie. Az egyetlen tojásból és két tojásfehérjéből készült omlett, összehasonlítva, 103 kalóriával súlyoz.

Más

A tojásfehérje még néhány egyéb előnnyel is jár. A tojásfehérje zsírmentes, a tojássárgája 5 g zsírhoz képest, 2 g telített zsír. A telített zsír mennyisége a tojássárgában a napi ajánlott adag körülbelül 8% -át teszi ki. Egyetlen tojásfehérje 1,3 mcg folsavat, 6,6 mcg szelént, 2,3 mg kalciumot, 3,6 mg magnéziumot és 4,9 mg foszfort tartalmaz.