Mi a szomorú tanácsadás az idősek körében?

Áttekintés

Az idősek a más felnőtteknél másképp tapasztalhatják a fájdalmat. Egy idősebb egyén többet gondolhat a halálról, mint az életről, mert az élet gyakran inkább a gondolkodásról szól, mint a jövőről. Mivel a magány általában erősödik, amikor az idősek elveszítik a szeretett személyiséget, az idősek bánta tanácsadása arra összpontosít, hogy segítsen az egyéneknek legyőzni a szomorúság és a depresszió érzését.

A szakaszok azonosítása

Dr. Elisabeth Kubler-Ross által a bánat szakaszainak magyarázata szerint a bánat gyakori fázisa a tagadás, a harag, az alku, a depresszió és az elfogadás. Míg egyesek nem tapasztalják a szakaszokat egymás után, más egyének többször is átmenhetnek egy bizonyos szakaszon, vagy egyszerre egy másik szakaszba léphetnek. De nem számít, milyen formában szenved a személy, Kubler-Ross azt mondja, hogy a legtöbb egyén legalább két ilyen fázisban él. Habár az egyéneknek szüksége van időre egy szeretett ember halála után, előfordulhat, hogy a düh és a tagadás először nem mindig nyilvánvaló. Mások, akik közel állnak az egyénhez, különös figyelmet kell fordítaniuk, mivel néhányan elrejtik, hogy valóban érzik magukat.

Az elfogadás ösztönzése

Az öregedéssel foglalkozó intézet figyelmeztet arra, hogy egy szeretett személy elvesztése depresszióhoz és elszigeteltséghez vezethet az idősebb felnőtteknél. A bánat tanácsadás elsődleges célja, hogy segítse az egyént az elfogadás felé. Az embernek a bánat folyamatában való segítése segít abban, hogy az egyént olyan pontig kapja meg, ahol a veszteségről beszélhet. Az elhunyt személy szerepe a gyermeteg életében az egyik módja annak, hogy megkezdjük a gyógyulási folyamatot. Az emberek néha kényelmet élveznek abban, hogy tudják, hogy a harag és a bűntudat érzése normális. Segíts az embernek a veszteségről beszélni, és mutasd meg neki, hogy a negatív érzelmek megtapasztalása nem csökkenti a sok boldog emléket.

Tanítási küzdési stratégiák

A bánat tanácsadás tanítja az egyéneket stratégiákat a nehéz pillanatokra, például ünnepekre, születésnapokra, évfordulókra és egyéb különleges időkre vonatkozóan, amelyek az elhunyttal közösen élnek. Bár mindenki mással bánik a bánatával, a bánat tanácsadás segíthet az egészségtelen koplalási mechanizmusok azonosításában. Elengedhetetlen, hogy egy gyászoló egyén tudatában legyen annak, hogy érzései normálisak és várhatóak. Mint az egyéb gyászoló felnőttek, az időseket arra ösztönzik, hogy vegyenek részt olyan támogató csoportokban, ahol találkozhatnak és beszélhetnek másokkal, akik hasonló veszteséggel küzdenek. A vigyorgó véneknek is meg kell keresniük az üzleteket, hogy töltsenek idejüket. A hobbiban vagy egyéb olyan tevékenységekben való részvétel, amelyet az ember élvezhetett, terápiás lehet, miközben a szeretett személy elvesztésével nyer vissza.

Részt vesz a Grieving rituálékban

A vesztett vének hasznosnak tarthatják bizonyos rituálékban való részvételt a gyászoló folyamat részeként. Az ébredések, a temetések és a sírhelyi szolgáltatások egy hagyományos szerencsétlen rituálék a szeretett ember halála után. Van azonban más módja annak, hogy gyászoljon. Sok ember hasznosnak tartja, hogy levelet írjon az elhunytnak, töltsön ki egy fényképalbumot a személy képével, adományt adjon az egyén tiszteletére, vagy támogasson egy olyan szervezetet vagy projektet, amely felhívja a figyelmet arra a betegségre, amelyről a meghalt. Egy másik megközelítés, amelyet a szomorú tanácsadók néha használnak, az, hogy az ember beszéljen egy üres székre, mintha az elhunyt tényleg ott ült volna.