Mi a boka ödéma kezelése?

Áttekintés

A boka ödéma egy súlyos egészségügyi probléma jele lehet, és a szövetek abnormális felszaporodása jelentkezik. Kezelés nélkül az alapbetegség által okozott bokaödéma súlyos tünetekhez vezethet. Más okok könnyen orvosolhatók, ha azonosítják őket. A boka duzzanatának kezelése az októl függ. A bokaödéma minden esetben orvoshoz kell fordulni, hogy megkapja a diagnózist és a kezelésre vonatkozó ajánlásokat.

Orvosi kezelés

A boka ödéma orvosi kezelést igényelhet. Az alsó végtagok duzzanata a pangásos szívelégtelenség jele lehet, az American Heart Association szerint. A szív- és érrendszeri megbetegedések által okozott boka ödéma kezelésére a béta-blokkolók lassítják és csökkentik a szív terhelését, csökkentik a vérnyomáscsökkentő ACE-gátló szereket, szívglikozidokat, így például a digitalist, hogy javítsák a szív szivattyúzási hatását, és a folyadék tablettákat vagy diuretikumokat Az ügyről. A műtéten, stentben vagy angioplasztikában vagy gyógyszerekben a blokkolt artériából történő véráramlás helyreállítása a szívkoszorúér-betegség kezelésére, amely a boka duzzanatának alapja lehet. Vérrögök a lábban is okozhatnak boka duzzanatot. A vérhígítók a vérrögök vagy a mélyvénás trombózis kezelésére felírt gyógyszerek. Egyes orvosok vérlemezkegyűjtő gyógyszereket írnak elő a lábak érrendszeri betegségei miatt, amelyek duzzadt bokákat okoznak a vér áramlását illetően. A vérlemezkék olyan vérsejtek, amelyek vérrögöket okoznak. A boka ödémát okozó betegségek különleges kezelést igényelnek a mögöttes ok alapján, és magukban foglalják az ízületi gyulladást, a sérülést és a májelégtelenséget is.

A lábak emelkedése

A láb felemelése a szív felett kezelheti a boka ödémát. Néha a bokák megduzzadnak túl hosszú ideig, lovagolni egy repülőgépen vagy egész nap vezetni. A varikózisos betegek különösen hajlamosak a boka duzzadására, különösen akkor, ha az időjárás forró. Különböző vénák fordulnak elő, ha a lábfejekben lévő kis szelepek képtelenek lesznek és nem zárulnak be megfelelően. Folyadék halmozódik fel a bokákon és lábakon a gravitációtól. A perifériás érbetegségből származó gyenge keringés, amely a lábakban lévő blokkolt ereket okozza, szintén boka duzzanatot okozhat. A terhesség gyakran okozza a duzzanatot a bokákon, és kezelhető a lábemelkedéssel, a testmozgással és a hosszú ideig tartó állóképesség elkerülésével. A keringési problémák körüli boka ödém okai egyik napról a másikra megoldódnak, és egy aktív nap végére visszatérnek.

Kompressziós harisnya

Kompressziós zoknit vagy harisnyát vásárolhat a gyógyszertárban, hogy segítsen a lábak rossz vérkeringésében. Az ödéma kezelésére általánosan használt harisnyák orvosi rendelvényre is felvehetõk orvosi rendelvényre, és biztosítással fedezhetõk. A hátránya kényelmetlenséget okoz kompressziós zoknit vagy harisnyát meleg időben. A boka ödéma alatti tömörítőruhákat úgy is nevezik, hogy támogató tömlőt. Zokni vagy harisnya férfi vagy nõ viselhetõ. Úgy járnak el, hogy enyhén nyomást gyakorolnak a lábakon lévő vénákra, hogy javítsák a vérkeringést és visszatérjenek a vénás vérből az alsó végtagokból, csökkentve a folyadék felhalmozódását a lábakban, bokákban és lábakban.

Gyógyszerek módosítása

Egyes gyógyszerek boka ödémát okoznak. Érdemes megkeresni orvosát egy alternatív receptre, különösen akkor, ha a duzzanat fizikai vagy érzelmi kényelmetlenséget okoz. A boka ödémát okozó szerek közé tartoznak a magas vérnyomás és szívbetegségek, szteroidok, hormonok és szorongás elleni gyógyszerek kezelésére használt kalciumcsatorna-blokkolók, amelyek a MedlinePlus szerint nem igényelnek speciális kezelést és jóindulatúak.