Mely vitaminokat tartalmaz a fokhagyma?

Áttekintés

Gyógynövényként több ezer éve használják a fokhagymát az emberiség számára. A legtöbb ember, elsősorban ízesítő anyagként gondolva, a fokhagyma valójában tápértéke is van. A World’s Healthiest Foods weboldalának megfelelően a fokhagyma a “C” és “B6” vitaminok “nagyon jó” forrása, és számos más alapvető vitamin nyomnyi mennyiséget is szolgáltat.

C vitamin

A Linus Pauling Intézet szerint a C-vitamin fontos a sejtfalak, különösen a bőr, a kötőszövetek, a csontok, az ínyek és a fogak építéséhez és karbantartásához. A C-vitamin antioxidánsként is hat a szervezetben, csökkentve a szabad gyököknek nevezett káros vegyi anyagok szintjét. Az önálló táplálkozási adatok azt mutatják, hogy 3 gerezd fokhagyma biztosítja a napi C-vitamin bevitel 5 százalékát.

B6-vitamin

Az önellátási adatok azt is jelzik, hogy ugyanaz a 3 gerezd fokhagyma a napi átlagos felnőtt által megkívánt piridoxinnak, más néven B6-vitaminnak nevezik. Ez a tápanyag segít az idegrendszer megfelelő működésében, a vörösvértestek kialakulásában, a hormonaktivitásban és a nukleinsavtermelésben, a Maryland Medical Center szerint.

Egyéb vitaminok

A fokhagyma más vitaminokat is tartalmaz. Ezek közé tartozik a tiamin napi szükségletének 1% -a, más néven B1-vitamin, a tiamin, más néven B2-vitamin és a pantoténsav. Az E és K vitamin, a riboflavin és a folsav nyomokban található mennyisége fokhagymán is kapható.