Milyen veszélyekkel jár a nikotinos cukorkák?

Áttekintés

A nikotin-tabletta szájon át adott dohányzásról való leszokást segítő segédeszköz, amely segíti az embereket a dohányzásról. Ezt a kezelést tabletta formájában adják be, amely lassan feloldódik a szájon belül. A nikotin tablettákkal segítik a nikotin elvonásának mellékhatásait. Az embereknek tisztában kell lenniük a nikotin-cukorkák veszélyes veszélyével, mielőtt elkezdenék használni ezt a kezelést.

Mellékhatások

A tabletta elsődleges mellékhatásai közé tartoznak a torokfájás diszkomfortja vagy gyomorégés, a fájdalmas égési érzés a gyomor tetején, a PubMed Health szerint. Azoknál a betegeknél, akik súlyos mellékhatásokat, például szívritmus-rendellenességeket vagy szokatlan szájkezelést észlelnek, a lehető leghamarabb orvoshoz kell fordulniuk.

Overdose

A nikotinos cukorkák helytelen alkalmazása az embereket veszélyeztetheti a nikotin túladagolásának kialakulásában. A túladagolás tünetei azonnali orvosi ellátást igényelnek, és szédülést, gyengeséget, hasmenést, hányingert, hányást és gyors pulzusszámot igényelnek, a MedlinePlus figyelmeztet.

Visszavonás

A nikotin tabletta hosszantartó használata emelheti a személynek az elvonási tünetek megjelenésének kockázatát a kezelés befejezése után. Az elvonási tünetek, mint az idegesség, a fejfájás, az ingerlékenység vagy a dohányzás, kellemetlenek lehetnek, az RxList jelentések. Az embernek konzultálnia kell egy orvosral, hogy meghatározza a megvonási tünetek kockázatának vagy súlyosságának korlátozására szolgáló legjobb módszert.

Gyógyszer kölcsönhatások

Azok a személyek, akik bizonyos típusú antidepresszáns gyógyszereket, például bupropionot vagy asztmás gyógyszereket, például a teofillint tartalmaznak, veszélyeztethetik a súlyos mellékhatásokat, ha ezeket a gyógyszereket a Drugs.com szerint a nikotinos cukorkákkal együtt alkalmazzák. A szövődmények elkerülése érdekében az embereknek át kell tekinteniük az összes jelenlegi gyógyszeres kezelést orvosával, mielőtt a nikotint tartalmazó tablettákat szedik.