Milyen testületek működnek?

Hámulcsok és Quadriceps

Észrevetted már valaha a különbséget a futó teste és a sprinter között? A sprinterek tipikusan több definícióval rendelkeznek a lábuk és az abszolút hangzására, mint a távolsági futók. Ez azért van, mert a sprintelés hat specifikus izomcsoportot céloz meg: hüvelykujjokat, csontgyűrűket, glutationeket, csípőt, hasüreget és borjakat. A Sprint egy teljes test edzés, amely rövid, nagy intenzitású ismétléseket és hosszú és könnyű visszanyeréseket tartalmaz. A Sprint azt jelenti, hogy “versenyezni vagy teljes sebességgel mozogni”, az Egészség és Fitness megoldások szerint.

Csípések és csípő

A combnyúlványok az izmok, amelyek a comb hátsó részében helyezkednek el, és a quadriceps az izmok a combod elülső részén helyezkednek el. Amikor sprintol, ahogy a szabad láb előre mozog, és a térd elkezd szélesedni, mielőtt a láb megérinti a talajt, a combnyúlványok a térd kiterjesztését irányítják. Ezt hip kiterjesztésnek nevezik. Amikor a láb sztrájkol, a combnyeregek és a quadricepek megegyeznek a térd stabilizálásával a talaj érintkezés során, majd a láb megnyújtásával a görcsgombok segítenek előrehaladással. Ezek az izmok segítenek a test stabilizálásában, miközben sprintolnak.

has

A Sprint-et azzal érveltek, hogy a Bodybuilding.com szerint a legjobb módja annak, hogy a gitár és a csípő szilárduljon. Ahogy sétálsz, kiterjeszti a csípőjét, akkor is ezt teszed, amikor sprintálsz, de sokkal gyorsabban. Minél gyorsabb a sprint, annál többet dolgozol a golyók és a csípőddel.

Borjú

Feküdszel az abszjéhez, miközben sprintálsz. Az ab-összehúzódás által létrehozott erő és nyomás lehetővé teszi a test számára, hogy függőlegesen álljon és stabilizálódjon. A sprint növeli a zsírégetést is, ami a hatékony edzéshez szükséges. Amikor sprintálsz, a karját és a lábadat pumpálod, ami anaerob állapotban kapja a testedet, és követi a zsírégetést.

A borjak — a lábad alsó része – számos cselekvésért és mozgásért felel. Például, bármikor le kell nyomni a lábujjaidat, hogy járni vagy futni, szükséged van a borjú izomra. Amikor sprintolsz, a lábujjaidra tolaszkodsz, és alapos nyomást gyakorolsz az alsó lábakra, ami a borjak tónusát okozza.