Mi van a keratolitikumokkal szemben?

A keratolitikus ágens egy hámlóanyag, és segít megszüntetni a bőr ropogós rétét, a MedicineNet.com szerint. A szalicilsav és a kén keratolitikus szerek, a benzoil-peroxid pedig keratolitikus tulajdonságokkal rendelkezik. A keratolitikákat gyakran a bélsárgás, a kócos és a kukorica eltávolító termékekben találják meg, valamint néhány, a pattanások kezelésére irányuló, korpás samponokat és bőrápolási termékeket. Gyakran értékesítik túlfizetés nélkül vagy recept nélkül.

A W vegyület egy szemölcs eltávolító termék, amely a lokális keratolitikus szer szalicilsavat tartalmaz. Közvetlenül a bőrre kerül. Az Országos Egészségügyi Intézmények (NIH) szerint a szalicilsav a száraz, pikkelyes vagy megvastagodott bőr lágyítására és lazítására szolgál, így könnyen leeshet, vagy könnyen eltávolítható. A szalicilsav a leggyakoribb keratociták a túlsúlyos szemölcs eltávolító termékekben találhatók. A szalicilsav tartalmú termékek azonban nem alkalmazhatók genitális szemölcsök esetében: A W vegyületnek számos szemölcs eltávolító terméke van. A folyadék és a gél 17 százalékos szalicilsavat tartalmaz, míg az One Step szalagok 40 százalékot tartalmaznak. Egy másik vegyes W wart eltávolító termék, Freeze-Off, olyan dimetil-étert használ, amelynek kriogén hatása van. A kriogén szerek lefagyasztják a bőrsejteket, megölik őket, nem pedig lágyítják őket a könnyű eltávolítás érdekében, mint a keratolitikus szerek.

Az NIH azt állítja, hogy a szalicilsav alkalmazható a bőrsejtek méretezésének vagy túlnövekedésének eltávolítására, mint pl. A pikkelysömör, a bőrbetegség, amelyen vörös, pikkelyes foltok alakulnak ki a test egyes területein. A Dermarest Psoriasis Skin Treatment segít eltávolítani a pikkelysömör okozta száraz bőrfelhalmozódást. A szalicilsav keratolitikum 3% -át tartalmazza. Amellett, hogy eltávolítja a skála bőrét, olyan összetevőket tartalmaz, amelyek kiküszöbölik a viszketést és csökkenti a bőrpír.

Dr. Scholl Corn és Callus Remover egy 40% -os szalicilsav tartalmú, lokálisan alkalmazott folyadék, amely segít a durva bőr eltávolításában. Ez a termék puha párnákkal is rendelkezik, amelyeket a gyógyító bőr felett lehet alkalmazni.

A Duofilm egy másik szemölcs eltávolító, amely 17 százalékos szalicilsavat tartalmaz. Összetevői és alkalmazásai hasonlóak a W komponens termékekhez, amelyek ugyanolyan mennyiségű hatóanyagot tartalmaznak.

A Mentholatum Inc. Oxy Face Scrub a pattanások kezelésére szolgál. 2% szalicilsavat tartalmaz. Az Acne.com azt mondja, hogy az enyhe savak ösztönzik az epidermisz hámlását és nyitott tüszőket nyitnak, ami segít a normális bőrsejtcsere ciklusának újbóli létrehozásában. A dugaszolt tüszők megnyitása lehetővé teszi a szennyeződés és a keményített olajok felszabadulását, a fertőzés megelőzését és a bőrelváltozások csökkentését. A pattanás kezelésére jóváhagyott szalicilsav-koncentráció 0,5 és -2 százalék között van. A mellékhatások közé tartozhat szárazság és irritáció.

Áttekintés

W vegyület

Dermarest Psoriasis bőrkezelés

Dr. Scholl Corn és Callus Removers

Duofilm

Oxy Face Scrub

A Journal of Pharmacological and Biofysical Research című kiadványban kiderült, hogy a benzoil-peroxidnak keratolitikus tulajdonságai vannak és hasznosak az akne kezelésében. Az AcneFree ClearSkin tartalmaz 3,7% benzoil-peroxidot. Az Acne.com szerint a benzoil-peroxid termékek általában 2,5%, 5% és 10% nem vényköteles koncentrációban érkeznek. A recept-erősségű koncentrációkat bőrgyógyásztól szerezheti be.

A ProActiv Repairing Lotion segít megszabadulni a pattanásoktól, és az országban bevásárlóközpontokban vásárolható. Hatóanyaga 2,5% benzoil-peroxid.

A Psoriasin Therapeutic Shampoo és a Body Wash 3 százalékos szalicilsavat tartalmaz a bőr felépülésének eltávolítására a pikkelysömör és a seborrheikus dermatitis miatt a bőrön és a fejbőrön. Csökkenti a viszketést és a vörösséget, miközben a pikkelyes, pikkelyes bőrt leöblítik. Az utasítások azt mondják, hogy ezt a terméket rendszeres sampon helyett legalább hetente kétszer használják.

AcneFree ClearSkin

ProActiv javító lotion

A Scalpicin fejbőr gyógyító folyadék, amely közvetlenül alkalmazható a fejbőrön, hogy megállítsa a viszketést. 3% -os szalicilsavat tartalmaz, hogy a seborrhees dermatitis miatt lerakódjon. Ezenkívül tartalmazza az E-vitamint és az aloe-t, hogy segítsen megnyugtatni és gyógyítani a bőrpír és a viszketést.

A kén egy másik keratolitikus szer. Gyakran kombinálódik a nátrium-szulfacetamid hozzáadásával helyi nátrium-szulfacetamid-kén előállításához. Keratolítikus és antibakteriális kombináció az akne, rosacea és seborrhea kezelésére. A Dermstore.com hordozza a DDF kén-terápiás maszkját, amely 10 százalékos ként tartalmaz. Enyhe vagy mérsékelt pattanások kezelésére használják.

Psoriasin terápiás sampon és testmosás

Scalpicin fejbőr relief

DDF kénterápiás maszk