Mi okozza az ödémát?

Allergia

Az arc duzzadt és duzzadt, amikor a folyadék felhalmozódik az arcszövetekben. Számos betegségben és körülményben előfordulhat az arcdaganat, más néven az arcdaganat. A MedlinePlus szerint az egyéneknek figyelemmel kell kísérniük a tüneteiket, hogy meghatározzák az arcödéma okait az egyéb kapcsolódó tünetek mellett, mint például a fájdalom, láz, légzési nehézségek és vörös szemek. Bár az arcödéma leggyakoribb okai nem igényelnek figyelmet, orvoshoz kell fordulni, ha a duzzanat tovább növekszik és súlyos fájdalmat okoz.

Fogtesttel

Az arc duzzanata akkor fordulhat elő, ha egy személy belélegzi vagy bevesz egy olyan anyagot, amelyre allergiás. Az allergiák következtében kialakuló arcödéma elsősorban a szem köré csoportosul. Az Illinois Egyetem Orvosi Központja szerint az allergiás anyagoktól való duzzanat az expozíciót követő percekben vagy órákban történhet meg. Ezenkívül az ember nyelve vagy nyaka megduzzadhat. A gyakori allergének közé tartoznak a házi kedvcsináló, a pollen, a mogyoró, a növények és a rovarok.

cellulitis

Az illata akkor fordulhat elő, ha a fogat tályogossá vagy fertőzöttvé válik, a Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint. A tályogot általában a fogszuvasodás, csonka fog vagy bakteriális fertőzés okozza. A fog körüli terület kezd megduzzadni, ahogy a fertőzés kialakul. A fogat tályogok általában a száj, az arc és az állkapocs körüli alsó rész okozzák. A tályog tüneteinek egyéb tünetei közé tartozik a fejfájás, a láz, a légzés és a nyak duzzadása.

Hypothyreosis

A cellulitisz okozta bakteriális fertőzés. A baktériumok belélegeznek a bőrön szünetekkel, vágásokkal, pattanásokkal vagy nyílt sebekkel a bőrön, jelentette MayoClinic.com. Ez az arc-oedemát a viszkető, vörös és fájdalmas bőr mellett okozza. A cellulitisz okozta arcduzzanat gyorsan megjelenik és gyorsan növekszik, általában 24-48 órán belül. A cellulitisz kialakulásának kockázati tényezői közé tartozik a cukorbetegség, a perifériás érbetegségek és a rovarcsípés.

Egy alultáplált pajzsmirigy, amelyet hipotireózisként ismerünk, olyan állapot, amely arcdózisokat okoz. A MayoClinic.com szerint a betegség általában az 50 évesnél idősebb nőket érinti, és a szervezet bizonyos hormonok alacsony termelésének eredménye. A tünetek általában az idő múlásával nőnek, és fájdalmat, fáradtságot, székrekedést, súlygyarapodást és izomgyengeséget jelenthetnek.