Milyen természetes kiegészítők segítik a memóriát és a koncentrációt?

Áttekintés

Sokan aggódnak a memóriavesztés és a koncentrálhatatlanság miatt. Nagy hangsúlyt fektettek az Alzheimer-kór és más, a memória csökkenésének korfüggő okaira. Míg a kutatás korlátozott és folyamatos, az orvos által jóváhagyott étrend-kiegészítők segíthetnek megelőzni vagy kezelni ezeket a feltételeket, különösen ha nem képesek táplálkozási igényeinek kielégítésére egyedül táplálkozással. Ha úgy gondolja, hogy Ön vagy egy szeretett személynek van memóriaproblémája, beszéljen orvosával. Segíthet egy lehetséges ok megállapításában, és megfelelő kezelést ajánl.

Tiamin, B1-vitamin

A Merck kézikönyv szerint a finomított fehér liszt, a cukor, a fehér rizs és a feldolgozott szénhidrátok nehéz étrendje a tiamin vagy a B1-vitamin hiányát eredményezheti. A tiaminhiány egy tünete a memóriavesztés. Nem szokatlan, hogy a tiamin mellett több B-vitamin is hiányos, és a B-komplex kiegészítés biztosítja ezeket a szükséges napi mennyiségeket. Az alkoholisták és a nehéz italok veszélyeztetik a tiaminhiányt, mert az alkohol a természetes B-vitaminok máj anyagcseréjében vesz részt. A tiaminhiány egyéb okai a pajzsmirigyhormon egyensúlyhiány, a terhesség vagy a szoptatás.

Kalcium-karbonát D-vitaminnal

A mellékpajzsmirigyek szabályozzák a kalciumot és a foszfort a csontjaiban és vérében. A hypoparathyreosis, a mellékpajzsmirigy-hormon egyensúlyhiánya különböző tüneteket okozhat, beleértve a memóriaproblémákat is, beszámol az Országos Egészségügyi Intézményekről. A hypoparathoidizmus egyetlen ajánlott adagja a kalcium-karbonátot és a D-vitamint tartalmazó kiegészítők.

Ginkgo biloba

A Ginkgo biloba Linne fákból származó Ginkgo biloba kiegészítők gyógynövényes gyógymódok, amelyek segítenek a memória és koncentráció elősegítésében. A ginkgo biloba javítja a véráramlást, és megakadályozza a szövetek degenerációját, ami potenciálisan javítja a kognitív funkciókat demencia betegeknél. A Cleveland Clinic beszámol arról, hogy a levélkivonat a Németországban az életkorral összefüggő memóriazavar és dementia előnyben részesített kezelése, évente több mint 5 millió előírással. Bár az Egyesült Államokban hiányoznak a jól kontrollált vizsgálatok, a ginkgo biloba kiegészítők az Egyesült Államok egyik leggyakrabban vásárolt gyógynövényes gyógyszerei. A Cleveland Klinika figyelmeztet arra, hogy mivel szabályozatlan gyógynövény-kiegészítő, nincs garancia Tisztaságot vagy erőt.