Milyen adókat visszatartanak a fizetésemről?

Áttekintés

Ha jövedelmet keres az Egyesült Államokban, akkor törvényesen köteles adót fizetni az adott pénzért. A legtöbb embernek ezek az adók halasztják el azonnal a fizetésüket. Ezeknek az adóknak az összegei külön fizetésként szerepelnek a fizetési stubban, és bár mindegyiknek van hozzárendelve a nevük, nem mindenki tudja, hogy ezek a nevek.

Szövetségi adók

Ez minden olyan szövetségi adót számol el, amelyet minden évben a kormánynak köszönhet. Ez néha a Fed Adó, az FT vagy az FWT rövidítése, és a csekkének százalékos aránya attól függően változik, hogy hány juttatást igényel a kormánytól (ami általában csökkenti az esedékes adók összegét).

Állami adók

A szövetségi adókhoz hasonlóan ez az adó megy az államnak, ahol lakik és dolgozik. Ez az adó a szövetségi adóhoz hasonlóan működik, és az igényelt juttatások függvényében adóztatható. Ezt a St Tax, ST vagy SWT rövidítéssel a fizetési stubánál. Nem minden állam számol be jövedelemadót, így nem minden amerikai állampolgárnak kell fizetnie ezt az adót.

Társadalombiztosítás (FICA)

Az SS, az SSWT vagy az OASDI rövidítésével ez egy állami nyugdíjazási alapnak felel meg az időskorúak számára. A társadalombiztosítási pénztárba az adófizetés körülbelül 6,2% -a kerül befizetésre. A társadalombiztosítást úgy tervezték, hogy visszafizetésre kerüljön a nyugdíjazás után, hogy állandó jövedelem nélkül élhessen.

Ez a fizetésképtelenné tehető MWT-ként vagy Med-ként, és ez egy kormány által szabályozott egészségügyi ellátás, amely az orvosi költségeket akkor fedezi, amikor eléri a nyugdíjkorhatárt. Az adózás előtti adóbírás 1.45 százaléka.

Medicare