Mi az egészségügyi ellátás az antocianinok áfonya?

Áttekintés

Valószínűleg gyakran azt mondják, hogy enni a gyümölcsöket és a zöldségeket, mert jó neked. Persze, alacsony a kalóriák és gazdag tápanyagok, amelyek méltó tulajdonságok, amelyek nagyon előnyösek az egészségre. Az áfonya különösen az egészségre gyakorolt ​​pozitív hatása miatt nagy figyelmet szentelt. Az áfonya és hasonló gyümölcs titkos fegyvere az antociánok mennyisége.

Meghatározott antocianinok

Az antocijanin kifejezés egyfajta flavonoidra és pigmentre utal, amely az áfonyát sötétkék és lilás színűvé teszi. A flavonoidok olyan fitokemikáliák, amelyeket leginkább teák, borok, gyümölcsök, zöldségek kakaó és olívaolaj találnak. A paradicsom, a szilva és a fekete ribizli példa olyan egyéb gyümölcsök és zöldségek, amelyek magas antocianin tartalmúak.

Kognitív funkció

Az 1999-ben megjelent “Journal of Neuroscience” című tanulmány, amelyet az Egyesült Államok mezőgazdaságügyi minisztériuma az öregedéssel foglalkozó Humán Táplálkozási Kutatóközpontban végzett a Tufts Egyetemen, Bostonban, vizsgálta az antociánok patkányokon gyakorolt ​​hatását. A tanulmány megállapította, hogy az antociánokat kapott patkányok kevésbé valószínűleg szenvednek az életkorral összefüggő memóriavesztés és motorfunkció miatt. Az agyzsír elvesztése az agyi öregedés markere, amely szintén visszafordult, amikor az áfonya-kivonatot beadták a patkányoknak, jegyzi meg a “Journal of Neuroscience.

Csökkent gyulladás

Az egyik legfontosabb tevékenység, ha az antocianin magas antioxidáns hatása. Meghatározás szerint az antioxidánsok megakadályozzák, hogy a szervezetben fontos sejtek oxidálódjanak, ne csak az oxidáció termékeit szabad gyököknek nevezzük el, hanem az oxidáció helyett. Ha az anthocyanint elfogyasztja, akkor a vékony sejtrétegben van kiválasztva, amely az egész szív-érrendszeri rendszert vonja össze, és antioxidáns hatalmat kölcsönöz a sejteknek. A Mary Ann Lila, a 2004-es Journal of Biomedicine és Biotechnology című folyóiratban megjelent tanulmány szerint az antocianinok megvédhetik a szív- és érrendszerüket az oxidatív stressztől, és meggátolják a zsír lebomlását veszélyes vegyületekké a vérben.