Mi a törvény a texasi családon belüli erőszakról?

Áttekintés

A Texas Egészségügyi és Emberi Ügyek Bizottsága által 2008-ban felhalmozott statisztikák azt mutatták, hogy az év során közel 190 000 családon belüli erőszak történt. Összesen 136 nő vett részt, akiket intim partnerük halt meg. Ezek az incidensek azt eredményezték, hogy közel 12 000 felnőtt részesül védelemben részesülő partnerétől több mint 15 000 gyermek mellett. A texasi törvényhozó olyan törvényeket fogadott el, amelyek kifejezetten a családon belüli erőszak megelőzésére és megbüntetésére irányultak.

Családi erőszak

A családon belüli erőszakot vagy a családon belüli erőszakot a Texas szabályzat határozza meg, mint bármely családtag vagy háztartás egy másik tagja elleni cselekményt, amely az áldozat számára valamilyen kárt okoz. A sérelem fizikai, testi sértést, szexuális bántalmazást vagy bármely olyan fenyegetést jelenthet, amely az áldozatot a közvetlen károktól való félelem közé helyezi. A családon belüli erőszak magában foglalhatja a ragaszkodó erőszakot is, amely a Texas-törvényben meghatározottak szerint olyan személy cselekménye, amelynek célja, hogy ártson valakivel, akivel az egyén társkereső kapcsolat. Végül a texasi törvényhozó a családon belüli erőszak fogalommeghatározásába beletartozott a gyermekkel szembeni gyermekbántalmazás és szexuális bántalmazás felé.

Rendőrségi feladatok

Amikor egy rendőr megvizsgálja a családon belüli erőszakot érintő helyzetet, a tisztviselő feladata annak meghatározása, hogy a címet nevelőszülőként engedélyezték-e. A tisztnek tájékoztatnia kell minden lehetséges áldozatot jogaikról, még akkor is, ha a tiszt nem letartóztatja. A jogok közé tartozik az ügyészség felszólítása az agresszor ellen indított keresetek benyújtására, védelmi határozat kérelmezésére és a menedékhely vagy támogató szervezet segítségét kérni. A tisztnek jogában áll az áldozatot megtartani, és lehetővé tenni az áldozat számára, hogy távolítsa el az általa saját tulajdonát képező ingatlanokat.

Védelmi megbízások

A családon belüli erőszak áldozata megkérheti a bíróságot, hogy adjon ki egy olyan védelmi utasítást, amely megakadályozná a folyamatos visszaéléseket. A helyzet alapján az ügyész védelmi rendet kereshet, amely megakadályozza a bántalmazót abban, hogy további bántalmazásokat kövessen el, zaklatja az áldozatot, vagy akár az áldozatot vagy az érintett gyermekeket is megközelítse. Ahhoz, hogy jogosult legyen a védelmi intézkedéshez, az áldozatnak a bántalmazó családtagjaként kell lennie, a bántalmazóval együtt élnie kell, vagy a múltban élnie kell a bántalmazóval, vagy gyermeknek kell lennie a bántalmazóval. A függőben lévő válás résztvevője automatikusan jogosult.