Mi a pacsuli olaj veszélye?

Áttekintés

A Patchouli olaj egy esszenciális olaj, melynek földrajzi illata megkülönböztető. Számos illatanyag, hajápoló és fürdőtermék található aromája miatt. Azt is használják az aromaterápiában, mivel a szakemberek úgy vélik, hogy az olaj számos pozitív hatással lehet az emberekre, bár nincs orvosi bizonyíték arra, hogy ezeket a követeléseket fel tudja állítani. A Patchouli olajnak kevés mellékhatása van, de a tiszta olaj felhasználóinak tisztában kell lenniük a potenciális veszélyekkel.

táplálékfelvétel

Az anyagbiztonsági adatlap, vagy az MSDS a pacsuli olaj esetében azt jelzi, hogy a termék lenyelése veszélyes. Ha az olajat lenyeli, azonnal forduljon a Poison Control-hoz. Mint minden olajtartalmú anyag esetében, nem szabad hánytatni, mivel az olaj a hányás során beléphet az áldozat tüdejébe.

Bőr- és szemirritáció

Számos illóolaj irritálja a bõrt, mert nagyon koncentrált. A Patchouli olajat nem szabad teljesen felhordani a bőrre. Keverjünk össze egy nem petróleum alapú hordozóolajjal 15 csepp pacsuli olajjal 1 oz-os koncentrációban. A hordozóolaj. Ha a teljes erõs olaj érintkezik a bõrrel, azonnal szappannal és vízzel mossa le. Lehet, hogy enyhe bőrirritáció, de a súlyos reakció allergiás reakciót jelezhet és orvosi ellátást igényel, Ha az olaj a szemébe kerül, ne dörzsölje az érintett területet. A szemet langyos vízzel 15 percig öblítsük ki. Az orrhídra egy szemhéjon kell lennie, hogy a víz a belső saroktól a szem külső sarkáig áramoljon, és ne veszélyeztesse a másik szemet.

Belélegzés

A pacsuli olaj erõs szaga egyes emberek számára elsõdleges lehet. Ha köhögni kezd vagy szédülni vagy betegnek lenni, ha az olajnak kitéve van, vigye egy jól szellőző helyre a szagtól távol. Az inhaláció hosszú távú hatásai ismeretlenek.

Rovarirtók

A Patchouli olaj képes felvenni a növényi növekedés során felhasznált peszticideket, és átviszi a toxinokat az embereknek a használat során. Bár a peszticid mennyisége kicsi, úgy dönt, hogy ásványi eredetű olajokat használ.

A Patchouli olaj magas hőmérsékleten gyúlékony lehet, ezért hő- vagy gyújtóforrásoktól távol kell tartani. Tűz esetén ne használjon vizet, mert az égőolaj lebegni és elszórni, inkább tűzoltó készüléket használjon.

A pacsuli olaj hatását nem vizsgálták csecsemők és terhes nők esetében. Mivel a csecsemők gyakran túlérzékenyek sok toxinra, az illóolajokat nem szabad használni csecsemőkön vagy terhes nőkön, még egy aromaterápiás program részeként is: a pacsuli olajat gyermekek elől el kell távolítani. A vonzó illat csábíthatja a gyerekeket, hogy inni a teljes erejű olajat.

Gyúlékonyság

Különleges esetek