Mi a kezelése a húgycső gyulladásának?

antibiotikumok

A húgycső egy keskeny cső, amely a vizeletből a testből száll. Emellett spermát is szállít a férfiakban. Baktériumok, vírusok vagy gombák a húgycső bélésének fertőzését okozhatják, amelyet urethritis néven is ismerünk, melyet égő és fájdalmas vizelés jellemez, valamint a hüvelyből vagy a péniszből való szokatlan kisülést. A kezelés célja a tünetek javítása és a fertőzés gyógyítása. A páciens összes szexuális partnerét szintén kezelni kell. A pontos diagnosztizálással és kezeléssel teljesen kiküszöbölhető.

Természetes jogorvoslatok

Az antibiotikumok a baktériumok okozta húgycsőgyulladás gyógyítására alkalmasak. Az orvos először széles spektrumú antibiotikumot írhat elő, amely hatékony a különböző baktériumok ellen. Egy specifikusabb hatóanyagot, amely az adott kórokozó szervezet ellen hat, a laboratóriumi vizsgálati eredmények rendelkezésre állása után írható fel. Az azitromicin és a doxiciklin az urethritis kezelésére használt leggyakoribb antibiotikumok. Általában orálisan adják be, és a kezelés időtartama körülbelül 7 napig tarthat. Gonokokkusz urethritis esetén egy cefalosporin, például ceftriaxon vagy cefixime, adható az azitromicinnel együtt. Hagyományosan a fluorokinolonokat urethritisz, különösen a gonokokk urethritis kezelésére is alkalmazzák. A John Hopkins Point of Care Informatikai Központ azonban megállapítja, hogy a Neisseria gonorrhoeae több mint 25 százalékos törzse ellenáll a fluorokinolonoknak. A metronidazol, a tinidazol és az eritromicin három antibiotikum, melyeket rendszerint a visszatérő urethritis kezelésére használnak.

A fájdalomcsillapítók

A University of Maryland Medical Center antioxidáns gazdag ételeket, egészséges étolajokat, multivitaminokat, probiotikus kiegészítőket és szőlőmag-kivonatot ajánl urethritisz kezelésére. A legtöbb ilyen módszer javítja az immunitást és segít a testben a mikroorganizmusok ellen, amelyek a húgycső fertőzését okozzák. A kávé, az alkohol, a dohányzás, a transzzsírsavak és a finomított ételek elkerülése segíthet a páciens egészségi állapotának javításában.

folyadékok

Az orvos fájdalomcsillapítókat, például fenazopiridint írhat fel, hogy csökkentse a húgyúti fájdalommal, égéssel és kényelmetlenséggel kapcsolatos tüneteit, amelyek gyakran társulnak az urethritishez. Fontos megjegyezni, hogy ezek a gyógyszerek nem gyógyítják a fertőzést, csak enyhítik a tüneteket. A fenazopiridin tabletta formában kapható, és általában naponta három alkalommal kerül forgalomba. Gyakori mellékhatások közé tartozik a fejfájás, szédülés és gyomorpanaszok.

Nagy mennyiségű folyadék, különösen a víz fogyasztása segíthet számos húgyúti fertőzés kezelésében, beleértve az urethritist. Az orvosok általában azt ajánlják, hogy legalább 8-10 pohár vizet fogyasztanak naponta. Ez a felesleges víz segíti a fertőzést okozó mikroorganizmusok öblítését.