Mi a sérülések, amikor a csecsemő fejét nem támogatja?

Áttekintés

A csecsemő nagyon gyenge nyakizmokkal és kis fejvezérléssel születik meg. A szülőkre támaszkodik, hogy támogassa ezt a kényes területet egészen addig, amíg az év folyamán erőt nem fejleszt, hogy ezt megtehesse. Bár a normál interakció valószínűleg nem okoz kárt, sérülések fordulhatnak elő, ha a gyermek fejét nem támogatja. Ezek közül néhány halálhoz vezethet, míg mások egy életen át tarthatnak.

Agykárosodás

Az agykárosodás akkor fordulhat elő, ha a baba akut fejsérülést szenved, gyakrabban “megrázott bébi szindróma”. A FamilyCorner.com szerint a hosszú távú agyi károsodás csak 20 másodperces erőszakos remegés után jelentkezhet, anélkül, hogy a fej támogatására A mozgás miatt a csecsemõ agya mozog a koponyán belül. A vérerek, az idegek és a szakadt szövetek gyakran eredményezik, ugyanúgy, mint a fejlődési agy késleltetései, mint a csökkent beszéd, a tanulási nehézségek, a memória problémák és még a súlyos mentális retardáció.

fojtás

2010 májusában a Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottság figyelmeztette a szülőket arra, hogy a hurokkal rendelkező fuvarozók ne használják a csecsemőket. A kutatás során legalább 14 halálesetet észleltek ezekkel a hevederekkel összefüggő 20 év során, amelyek közül néhány nem megfelelő fejtámasz eredménye volt, ami a csecsemőfej előrehajlásához vezetett. Ez a helyzet elzárja a gyermekek légútját, ami fulladást okoz. A CBS News szerint a koraszülöttek, a törékeny egészség, vagy az alacsony születési súlyú gyermekek további kockázatot jelenthetnek. Általánosságban elmondható, hogy a szülőknek meg kell fontolniuk, amíg a gyermeknek erősebb fejszabályozása van, mielőtt egy hevedert helyezne el.

Neurológiai aggodalmak

A neurológiai problémák gyakoriak a rázott bébi szindrómában szenvedő gyermekeknél, beleértve a görcsrohamokat, a motoros és érzékszervi képességeket. Bár ez a fajta neurológiai károsodás gyakoribb a fiatal csecsemőknél, a KidsHealth.org szerint akár 3. vagy 4. életkorú gyermekek is előfordulhatnak. Ezek a gyermekek gyakran nyelvi, egyensúlyi és látási problémákkal küzdenek, és intenzív fizikai és foglalkozási terápiát igényelnek .