Mi a jobb vállfájás oka?

Áttekintés

A jobb váll fájdalma számos oka van. Az USA Nemzeti Orvostudományi Könyvtár és az Országos Egészségügyi Intézmények (NIH) szerint a vállízületet körülvevő szövet duzzanata, gyulladása vagy szakadása vállfájást okozhat, és csökkentheti a váll aktív hatótávolságát. Az NIH beszámol arról, hogy a vállfájdalmat ismételten túlzott, traumatikus sérülés vagy egészségügyi állapot okozhatja. Sok vállállapot fájdalmat okozhat egy vagy mindkét vállon.

Ostorszíj

A whiplash jobb vállfájást okozhat. A National Institute of Neurology, Stroke vagy NINDS szerint, amely az Országos Egészségügyi Intézetek részlege, a csípőpánt a nyak lágyrész-sérülése, amely akkor következik be, amikor a nyak gyorsan meghajlik és meghosszabbodik. A bilincset nyaki nyúlványnak vagy nyaki törzsnek is nevezik, és olyan tünetek csoportja jellemzi, amelyek röviddel a nyaki sérülést követően jelentkeznek. A NINDS megjegyzi, hogy a hasnyálmirigyhez társuló gyakori tünetek: nyaki fájdalom közvetlenül a sérülés után, vagy néhány napon belül, a nyaki merevség, a nyaki gerincvelő ízülete, fejfájás, szédülés, szokatlan égő vagy bizsergő érzések, hátfájás és vállfájdalom. Bizonyos esetekben az a személy, aki a baleset-sérülést szenvedett, memóriavesztést, homályos látást, koncentrálhatatlanságot, idegességet és ingerlékenységet, alvási nehézségeket, fáradtságot vagy depressziót tapasztal.

Thoracic Outlet szindróma

A thoracic outlet szindróma jobb vállfájást okozhat. A Nicholas Institute of Sports Medicine és az Athletic Trauma, egy New York-i sportvizsgáló kutatóintézet, klinikai központ és klinikai központ, feltárja, hogy a mellkasi kimenet szindróma a nyak és vállig futó idegek és vérerek nyomásának okozta tünetek csoportja. Az érzést és a véredényeket, amelyek egy nuerovascularis kötegben vagy hüvelyben futnak össze, csontos, ligamentes vagy izomszerkezetekkel tömöríthetők a nyak és a hónalj között, ami vállfájást, kellemetlenségeket és szokatlan érzeteket okoz az érintett oldalon lévő karban. A mellkasi kimenetelű tünetegyütteshez társuló gyakori tünetek közé tartozik a gyengeség és az izomvesztés, vagy a kéz kicsi izmainak atrófiája, a karban vagy kézben fellépő duzzanat vagy puffadás, zsibbadás, bizsergés és kényelmetlenség a nyakon, a vállon, a karon és a kézen Kék színű elszíneződés az érintett oldalon.

Vállakadály

A vállelzáródás jobb vállfájást okozhat. A sportkárosodás klinikája honlapján a vállakadályok az egyik leggyakoribb traumatikus sérülés a sportolók körében, számos sportágban. A vállakadályok többsége magában foglalja a humerus vagy a felkarcsont fejének elülső csúszását, amikor a kart külsőleg elforgatják vagy kifelé fordítják, és elrabolják vagy felemelik a test oldalára. Ezt egy elülső vállas diszlokációnak nevezik. A Sports Killer Clinic honlapja szerint a vállakadályok 95 százaléka fordul elő elől vagy előre. Az elülső vállas diszlokációhoz társuló gyakori tünetek közé tartozik az érintett váll súlyos fájdalmai, a normál vállformák elvesztése, a sérült személy képtelensége vagy akaratlansága, hogy felemelje a karját a testétől, zsibbadást, bizsergést vagy elszíneződést a karban, Alkar vagy kéz.

Túladagolás és izomtörzs

Fájdalom fordulhat elő, ha túllépi a jobb vállát, amikor gyakorol vagy sportol. Vállfájdalom és sérülések gyakoriak a sportágakban, mint baseball, softball, úszás, tenisz és röplabda. A vállfájás a váll, a forgó mandzsetta és a felső hátsó izom egyensúlytalanságából ered. Ha jobbkezes és legfőképpen használja azt a karot, hogy dobjon egy labdát, például túlzsúfolja azokat az izmokat arra a pontra, ahol fájdalmat vagy izomtörzéseket érez.