Mi a jiaogulan tea egészségügyi előnyei?

Áttekintés

A Jiaogulan kínai, japán és koreai kínai hegymászó szőlő. A Cucurbitaceae növénycsalád tagjaként kapcsolódik a görögdinnye, az uborka, a sütőtök és más dinnye és tök. A jiaogulan tea ivóvízre gyakorolt ​​számos egészségügyi előnye van, dokumentált toxicitás vagy gyógyszerkölcsönhatások nélkül. Azonban van néhány lehetséges mellékhatás ehhez a gyógynövényhez, beleértve az émelygést is. Emellett a terhesség és a szoptatás ideje alatt ez a gyógynövény biztonságossága még nem bizonyított.

Adaptogén előnyök

Ez a növény hosszú múltra tekint vissza a hagyományos kínai orvoslásban. Valójában helyi nevén a “halhatatlanság gyógynövénye” és a “Southern Ginseng” néven ismeretes. Ezek a becenevek valószínűleg a Guizhou tartományból származnak, ahol az emberek olyan hosszú életűek, mint napi jiaogulan tea fogyasztása. Bár a jiaogulan teát a XV. Század óta Dél-Kínában Qi-helyreállítóként fogyasztják, csak a közelmúltban “felfedezte” a Nyugat. A modern gyógynövények a jiaogulant mint adaptogént osztályozzák. Segít a szervezet ellenállni a stressz hatásainak. Az adaptogén gyógynövények szintén elősegítik a homeosztázist, ami azt jelenti, hogy a szervezetnek több belső folyamatot szabályozva egyensúlyi állapotot biztosít. Pontosabban, az adaptogen gyógynövények, mint a jiaogulan, egyaránt foglalkoznak a túlzott kimenetellel és a hiányosságokkal bizonyos testrendszerekben, leginkább az immunrendszer és az endokrin rendszerben.

Antioxidáns tulajdonságok

A Jiaogulan olyan kémiai vegyületeket tartalmaz, amelyeket együttesen gypenosidoknak neveznek. A Drugs.com által kiadott kábítószer-információs adatbázis szerint a jiaogulan gypenosides a fagociták speciális fehérvérsejtjeinek működését fokozza, amelyek feladata a sejthulladéktermékek emésztése és a kórokozók elterjedése. Ezek a vegyületek hasonló védőhatásokat mutatnak az endotéliumban, az erekben lévő sejtek rétegében. A kínai Tangdu Kórház kutatói úgy gondolják, hogy a jiaogulan gypenosides védelmet nyújt az agyi oxidatív stressznek, ami a Parkinson-kórhoz vezet. A Journal of International Medical Research 2010. májusi-júniusi számában a tudósok beszámoltak arról, hogy a gipszozidok az egérnek a betegség tüneteit utánzó kémiailag indukált indukciója miatt a glutation output és a szuperoxid-diszmutáz aktivitás növekedését eredményezte a substantia nigra , A Parkinson-kór által leginkább érintett agyi terület.

Koleszterin kezelés

A Drugs.com szerint az 1980-as és 1990-es évek állatkísérleteiből kiderült, hogy a jiaogulan csökkentheti a koleszterinszintet. Például a csalánkiütést vagy erőteljes teát, amely a jiaogulán, a szent lótusz és a japán galagonya kombinációját mutatta, a teljes koleszterinszintet és trigliceridszintet csökkentette. Hasonló eredményeket tapasztaltunk olyan vizsgálatokban, amelyekben a patkányok folyékony standardizált kivonatokat kaptak. Ezen előzetes tanulmányok alapján a Sydney Egyetem kutatói a jiaogulan gypenosidák hatását kutatták indukált hiperlipidémia patkányoknál. A Journal of Pharmacy és a Pharmaceutical Sciences szeptember 16-i kiadásában a tanulmányozócsoport azt jelentette, hogy a gyógynövény a nitrátszintet olyan hatékonyan csökkentette, mint a vényköteles gyógyszer atorvasztatin. Ezenkívül megfigyelték a triglicerid és a koleszterinszint csökkenését.